Sunday, June 29, 2008

blog berwajah baru! ;P

*p/s= pic ni xde kaitan ngan tajuknye k. stakat commercial break jer,ahaks!

salams oll... aku dah menuka layout blog aku kepada kaler pink itam( warna peberet aku tuu)..
so,dengan xmalunye aku berbangga nk mengheboh2 kat sumer orang yang aku punye blog berwajah baru!

hari ini aku baca kosmo bertarikh 29jun2008(budget update sgt la tu) bertajuk "IPTS bantu kurang beban pelajar",baca punya baca punya baca,aku dapat tau yang yuran IPTS takkan ada kenaikan buat masa ni. wah bestnye! apa cer ngan IPTA? aku nk tau gak! dahla yuran UM mahal bapak nak mati(bukan bapak aku ek) pastu ditambah dengan pelbagai spekulasi2 hingga aku rasa nilai rm100 ni da xdenilai sgt da.

aku cukup takut ngan kenaikan yuran kolej aku sebab yuran kolej aku satu sem je nk dekat seribu(ye aku tau kolej tun syed zahiruddin lg mahal) tp kolej aku xdela kemudahan yang super duper cam kolej laen. paling hebat pon sebab ada internet dalam bilik.

so aku harap janganlah yuran kolej aku ngan yuran subjek2 aku naik same ngan kenaikan minyak yang macam magnet ditarik2 jer. papepon,aku nak habaq mai yang borang permohonan JPA dah kuar since minggu lepas dan sape2 yang still xdpt scholar / masih menuntut di IPTA (degree) leh la login ke http://www.jpa.gov.my/ ..xrugi woo korang apply,masyuk pon masyuk beb.:P

*p/s= dengan bermurah hatinye,aku menderma lagu fav aku,nih link lagu bau-warkah ost sindarela.. sdap woo! sedut jgn xsedut!

1 comment:

curseshadow said...

Yeahh.. sy sudah abis belajar.. tidak perlu fikir tentang yuran lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails