Saturday, June 28, 2008

starbucks akan beroperasi kt ipta! so nak dtg kt UM la ni? :P


slurrrp!!


haih~ nampak menyelerakan huh? kelmarin aku terbaca dalam paper UTUSAN bertarikh 26jun2008 yang bertajuk, "Starbucks beroperasi di IPTA".
wow! ini sudah bgus! aku da berangan2 lepak2 ngan memember aku kt kafe starbucks smbil borak2.. pasni xpyhla aku kuar kawasan UM da disbbkn starbucks dah ada kat dalam(padahal aku xminat pun starbucks sgt ekekek :P)
aku pnah minum pon 2kali jer,1st time ex-bf aku blnje ( tupon sbb aku pakse2 sbb kepingin sgt,ahaks!) and 2nd time colleagues aku blnje aku minum (waktu tu aku keje kt GSC heheheh)

tp,nk dipikirkan,penting sgtke starbucks ni ditambah branch sampai ke IPTA? bukan ke bagus if kite gantikan dengan produk tempatan cam laksa shack ke,kedai nasi ayam linda onn ke,RFC(radix fried chicken) ker,bukan ker bagus? sekurang - kurangnya kita dapatla memajukan produk tempatan kan?
ape hina sgt ke produk kita sbb xmampu nk dipasarkan ke luar segment? cmtu?
tu pendapat aku la,terpulang la kepada org lain kan especially kpd penggemar starbucks cam am..hehe~

so,renung2kan dan selamat ber-thinking! ahax~


*RFC(radix fried chicken ) ala2 KFC tp keluaran tempatan gak,dah bukak kat sg petani,kedah. aku tanya kawan aku kat sana,dia kata lg sedap dr KFC! haih! bila nk wat cawangan kt KL lak? aku nk rasa!! :P

6 comments:

Sara Ismail said...

Buncitttttttttttt... Busukkkkkkk............................. Ko ada blog.. Kenapa x bg tau aku??
Merajuk dgn ko..

honeylalala said...

erk....lalala...mane ko jumpe blog aku ni? :P :P

curseshadow said...

wah.. cam best je RFC tuh.. kentang goreng die sedap tak? die masak guna ayam organik ke ayam cucuk?

honeylalala said...

of cuz ayam organik..dr ladang die sdiri tuu~nti kte postkan kt blog kite eyh~

drc4rd1n_4dd1c7 said...

hey ni ape bising2 ha?

nk kena dark ke?

Roy said...

ermm bkn ada isu E471 di dalam minuman starbuk ker?/cuba carik info psal tu benar atau tidak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails