Thursday, September 18, 2008

melobosi alam pekerjaan :D

esok(khamis) aku akan ke KPMG...
sambil2 tuh,aku da siapkan resume tok ditenyeh ke muka pihak2 KPMG..
pointer xbape bagus pon xpe ar..
asalkan da try toi x?
nantikan pic yg terbaru akan menyusul..
xsbr rasanye nak masuk alam pekerjaan..

haaaa..bila disebut2 alam pekerjaan ni aku ade byk gak pengalaman bekerja... agak best la walaupun xprofessional berbanding alam pekerjaan yg bakal aku masuk 3-4 tahun akan dtg nih.. meh aku story2 sket kat korang ekkkk...~

1. BUTIK ZOLA,TIMES SQUARE
** mmg klaka giler kan bile korang dpt tau aku keje kt tempat cenggini kan? ye ar.. gaya nak kapak,jiwa mau kaca..alih2 keje butik..ngeeeeeeee.. time tuh aku baru pas SPM n tgh tggu samada dpt masuk matrix @ x.. dan korang nk tau? aku bertahan kat Butik ni SEMINGGU jer..sbb pe? dlm butik ni ade la dlm 2-3 akak yg keje skali,aku jela dikira kanak2 kt tempat tuh n akak2 tuh sume baik2 gilerw..mmg bez ar.. n ari yg aku kena PECAT tuh aku memonteng keje disebabkan aku xsanggup tgk ade sorang akak tu togok %^$$# sbb bru clash ngan bf dye..sgguh hampeh kan? aku xnak bersubahat dats y aku g ponteng.. alih2 kena fired dek tokey cine tuh.. xpe2 yg penting dpt gak gaji..banyak gak..dlm rm300+ lebey xsilap.. belanja sakan la aku time tuh.. yeeeey!

2. THE CHICKEN RICE SHOP,TIMES SQUARE
** korang nk tau? 2hari pas aku kena pecat dr Butik Zola yg hampeh tuh,aku dpt lak keje kat TCRS. satu level lak tuh. hebat x hebat aku memburu keje? huahua. kebetulan lak kwn aku keje kat Laksa Shack & die rekemen aku keje kat situ. aku pon amikle borang dan isi. Supervisor TCRS(lelaki) nmpk je muka aku tros trime(kena minyak senyonyong aku la tuh) dan esokkk tros aku keje. dan nak tau bape lama aku leh tahan? 2 bulan jer..sbb pe? xtahan dek kemiangan Supervisor aku n pekerja kat situ almost guy and FOREIGNER(hensem gakk weyh) dan aku telah disabotaj dek akak senior yg dengkii sgt2 kat aku. sedeyy wooo..maka aku mengundurkan diri.wwuwuwuwuw.~(aku sempat tipu Supervisor aku sebab aku berhenti kerja dpt smbung blaja..kuikui)

3. GOLDEN SCREEN CINEMAS,TIMES SQUARE

** kalini,GSC bwh 1 level dr TCRS ngan Butik Zola..hebat x aku cari tempat keje? aku dpt keje ni pas seminggu aku berhenti dr TCRS.Tapi niiiila keje paling xbest aku pnah wat. da la keje kat kaunter popcorn,pastuh Supervisor kerek gyle nak mati. Gaji dpt cash 2kali sebulan. Mmg jahanam habes Cash Flow aku time tuh..xsmpt nk saving duit laju je habes. Tp yg sonoknye aku dpt tgk muvee freee..best siot..Update sungguh aku time tuh..xpyh tnye muvee ape nk kuar,aku dah tau..ngeeeeeeeee.. disebabkan ketakbestan keje kat GSC ney,aku berjaya menghasut ramai pekerja GSC berhenti ramai2 g keje kat Kedai Buku Border kat dpn GSC yg baru nk bukak tuh.. lalalal~(gelak jahat)

4. BORDERS BOOKSTORE,TIMES SQUARE


** mesti korang pelikkan nape sume tmpt aku keje kat TS? sbbnye umah aku kt KL n TS la paling dkt n paling sng dpt keje.. dan aku dpt keje ni time aku keje kat GSC. mau xnye,cpat2 aku blah dr GSC dan keje kat Borders..time tuh Borders xbukak lg..baru nk kemas2 barang n interior..aku la yg tlg kemaskan buku2 tuh..mmg best giler!! aku suke keje kat Border sbb gaji masyyuk(basic rm900++),ada EPF,SOCSO,punch pakai scan card..kire aku suke environment keje ni..mmg best sgt2!! nak2 aku assign bwh department music..tersangggattttlah best!! dan aku sempat bertahan 2 bulan sbb aku da dpt surat tawaran masuk matrics..uwaaaaa sedey!!

5. DELIFRANCE,SUNGEI WANG
** yang ni aku keje time pas matric.. best gak laaa sbb makan free deh,ari2 makan roti...nyum2.. malangnye aku bertahan 3hari jer sbbnye aku dpt twrn keje kat tmpt lain n aku migrain kt tmpt keje crowded..tp rugi aku lepaskan sbbnye gaji masyuk! rm4.00 sejam.. pergh!!

6. ON BEHALF CELCOM,PANDAN JAYA
** keje ni melibatkan kol2 org yg xbyr hutang celcom...keje dlm tmpt ofis,kire ala2 cubicle gak laaaa..ikotkan xbest,tp aku keje gak sbb dpn umah aku jer..malangnye skali lg aku smpt bertahan SEBULAN jer sbb xtahan dibuli oleh senior..menyampah!!

kesimpulannye,aku berbangga dpt pengalaman kerja byk2 ni..bukan senang wei nk dpt pengalaman cmni. tambah2 aku yg kecik ni selalu kena buli..ikotkan kalo aku ni kuat aku guna senapang gajah tembak seko2 depan mata.! ini baru kerja xprofessional,kalo professional cam accountant cmne la ek? sbb tu la kita digalakkan ada pengalaman kerja..sng nk communicate ngan org..papepon,doakan aku nye resume xmasuk dlm tong sampah k~ dadada~

3 comments:

aizul said...

waaaaa...bestnyer kejer kat boutique..nak keje gak laa cam tuh!!! hahaha

missy.hunny.lalala said...

xbest ar keje butik... ari2 berdiri cm pakgad jer..memboringkan..kalo keje kat butik Jakel xpe gakkkk;p

Anonymous said...

hebat2.mantap2.gaji plak mmg besh.
bertuah sungguh!

-kudozu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails