Thursday, November 20, 2008

singa,badak,zirafah dan zebra adalah kawan baek!!


korang tgk poster ni sure2 ar dah tau aku g tgk wyg lg kan? hahaha..tepat skali!!
semalam aku g tgk cte MADAGASCAR 2, escape 2 africa.!
setau aku,citer Madagascar 1 ni kua da lame giler da,time aku bru pas SPM,xsilap aku ngah keje kat GSC time tuh. bila tgk tajuk citer ni (tanpa melihat poster ni) aku mula berpikir pasal Lipas Madagascar. nak tau nape? sbbnye aku ni dolu2 kaki menengok cite Fear Factor sampaikan la scene dimana melibatkan lipas yg berasal dr Madagascar.. maleh nk citer lelebey,kang korang xlalu! XD

ok2,balik ke tajuk asal! aku x plan pon nak tgk,tp tetbe bile dah diajak+diblanje,ceq pon ON ja laa kan(nape tetbe loghat utara lak neh?) =P
ktorang pon tgk laa kat GSC Times Square,tlupe la plak kat Pavilion ade gak GSC,tp disbbkan kaki ni sgt laaa malas nk bergerak,maka haku pon tgk jela kat tmpt yg ade ni haaa sambil membantai citer ini even dpt 2nd row seat di dpn(apakah?)

citer ni kesinambungan dr Mad 1 di mana dorang telah escape dr Zoo New York dan tlah g ke tempat..........(aku lupa) dan ikotkan pemahaman aku,dorang nak balik ke New York. tp disbbkan Penguin 4 ekor ni xprofesional dalam servis flight neh,terlanding laaa mereka di Africa - Alex si Lion macho,Marty si kuda zebra kepochi,Gloria badak yg mantapp dan Melman zirafah yg bendul. dan rupanya ni tmpt asal si Alex tuh...bermulalah babak jejak kasih dan bersamamu...
aku malas nak citer byk,korang tgk je la!

kesimpulannya,cter ni mmg BEST! 5 bintang aku bg. citer ni la MULIA dar citer mat jebon yg sukakan keganasan ittew.

ape yg menarik kat movie ni sampai korang kena tgk?:

1. kebanyakan kanak2 beserta mak bapak yg dtg tgk dimana xkan ada @ jarang pasangan kapel yg nak menggatal dlm wyg coz kanak2 ni akan mengganggu konsentrasi anda!=P
2. suara Alex dalam movie ni diterajui oleh Ben Stiller,mmg macho dan sgt2 bersesuaian ngan beliau. Jalan citer jgn ckpla best! sore lg laaa best!!
3. citer ni mmg Fun,mmg kelakar jgn ckp la.. dan ada gak part romantik yg sedikit sbyk wat aku touching (erkk..)
4. graphic & animasi dalam movie ni sgt superb,mmg chanteq gler! byk2 movie,ni la best bg aku! xtau la korang kan.. aku ni pencinta alam( sambil menekan2 tanduk kat kepala masuk dalam)
5. korang akan dapati bebudak kecik dalam wayang ni akan nyanyi -"i like to move it",aku pon ske gak!=P
6. pas korang tgk citer ni,korang akan rasa yg korang ni.... masih lg budak2!! nape? sbb korang tgk wayang ni,kan tok dak2.!! muahahaaha...=P

malas nk type byk,ape lg,tgk jgn x tgk. alaaaa donlod je la! =P
nota byk kaki: ske tgk penguin 4 ekor tuh,comel2!! nama pon aku igt,Kolwaski.. tol x? tol jelaaaaa...lalala~

2 comments:

Miss Hazzy said...

lom nengok agi lew =(

an.wardrobe said...

More dress added!! Grabbed it now..
Dont miss them ;)
www.an-wardrobe.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails