Monday, December 1, 2008

kerjaya sebagai penghapit terunggul!

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh.... =)

Setelah aku puas menunda2 time tok update blog,akhirnye aku update gak arini..
bkn pe,penat xhilang2 lagi.. jadi pengapit 2 ari straight,penat tuh.. dari Perak ke Hulu Langat.. saiko giler.. papepon,aku bangga ngan tugas yg aku dah selesaikan dengan jayanyer.. heheh

tarikh : 29hb NOV 2008
tugas : mengapit hakak sedaraQuh (Bertendang ke Umah laki)
Loskasci: Batu Kurau,Perak Darul RidzWAN..=P
mode : Rajin tahap Mins.

perjalanan ke Batu Kurau memakan masa yg agaklah lama.. maklumlah g kovoi ngan sedara mara..3 bijik kete je pon..tp kerenahnye berbagai2 beb..
sampai2 je,Abg Nuar(pengantin laki) bwk ktorg ke rumah persinggahan.. siyes wa ckp lu..cam camp... tandas kat lua..xde lampu lak tuh..mmg scaryy sesangat. pastuh sekeliling hutan je,so paham2 jela..mulut jgn cabul..papepon,aku telah membuktikan yg aku ni xdela bandar sgt!=P
malamnye,tido ngan xde selimut.. paham2 jela..lebey 20 org dlm umah tu.. so ade la yg xlengkap.. n naseb baik tbe2 before aku nk g sn,tergerak ati nk bwk baju lengan panjang n stokin.. malamku sgt2 la sejuk!!
dan esoknye,bermulalah tugas sbg penghapit! sila lihat...

berarak ke pelamin.. payung kena jaga beb!!


sempat memosing bersama pengantin.. haku pengapit glamor! =P

sudahnye,pas aku mengapit dorang,aku dan family haku bertolak pulang ke KL.. gerak dlm kol 3,sampainye dalam kol 9.. besela beb,singgah langgah!

tarikh: 30 NOV 2008
tugas: mengapit kawan baekku!
lokasi : kuarters Polis Diraja Malaysia,Langat(juga mentendang ke umah Laki)
mode : rajin tahap Max.

haku telah berjanji ngan kawan haku tok g kenduri kawan baikku. so kitorang bertolak konvoi dari Pandan Jaya ngan jumlah kete yg agak byk gilos! maklumla,kwn aku ni famoss =P

Malangnye ke'gatal'an kwn haku ni terserlah apabila beliau lupa mengisi baby Satria nye ngan minyak,menyebabkan ktorg lost n bergerak berani mati dgn mengikut kete bererben pink yg sgt menyusahkan! nape menyusahkan? sbb kete bereben pink tu lalu jalan panjang! n naseb bek sampai.. tema colour? tgk la yer.. aku siap beli baju baru semata2 nk jd penghapit minah ni jerk..betapa baiknye kawanmu ini!=P

kesimpulannye,majlis ni lagi meriah dr yg semalam.. sbb? sbb kawan aku yg kawen! mmg la meriah!

ape yg ktorg perati tuh?

ni time kat umah pompan... aku knal sorang dak Backsider yg missing..=D


a pic shows everything..

jalan2 di Pavilion ngan baju kurung! Impressed siot!=D

sudahnye,aku balik awal disebabkan xnak berjumpa 'sesuatu di masa lepas' dan haku ngan kawan haku mengambil keputusan berpoye2 sebelum balik umah. dengan berbaju kurung,haku gagahkan diri ke Pavilion dan ktorg tgk citer QUARANTINE. cite yg mmg wat haku sakit jantong arh! on the way nak balik,parking keter RM12! maknanye 1jam 4 hengget! what de heck? Pavi cekiq darah! >(

lastly,kami balik dlm kol 7lebey.. baik lak parents aku xbising? bgus2.. da paham anak die ni baik =P

ha,sebelum aku menutup bebelan aku nih,aku ade tips2 tok sape2 yg meroyan nak jd pengapit@pengepit

a. pastikan korang kipas diri sendiri,jgn kipas pengantin. bia die berpeluh.

b. jangan lap peluh kat muka pengantin. biar berpeluh. barula natural beauty.

c. kalo ade org wat menepung tawar,biarkan sampah sarap tuh kat tgn pengantin. t pandai2 la dorang sapu sdiri.

d. pastu,kalo penat berdiri kat sebelah,ko suoh pengantin lak berdiri,korang duduk!

**baca boleh,percaya jgn**=D

p/S = ade org tuh sebok tny sal aku. oit,da ade awek wat gaya ade awek hokeyh! tau la ko tuh giler meroyan! hahahaha(gelak jahat)

nota kaki lima : so,korang paham nape aku malas giler update kan? sbb penat sieh! papepon,tahniah & Selamat Pengantin Baru kepada Siti Norahida(nora) dan Mohd Azree(ary).. doa2kan la aku pon naik pasni ek.. =D

3 comments:

aizul said...

nampaknya selama 20thn jodoh ko akan lambat sebab nye

1. satu pengantin ko apet, 10thn jodoh ko terkebelakang....so 2 pengantin=20thn jodoh ko terkebelakang..hahaha

conclusionnya, baca bleh, percaya jgn!~ haha

missy.hunny.lalala said...

hahahampeh tol benjoy niy.. =D

Syima said...

awat masam jeeeek???? terpikir bile nak kawen ek? XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails