Tuesday, January 27, 2009

rumusan i-FEST 09

Setelah lama haku meng'AWAY'kan diri haku dari laptop,akhirnya haku berjaya gak meng'ONLINE'kan diri kembali.. seperti yg haku dh mention before diz,haku menjadi sukarelawan ntok i-FEST 09 @ Festival Pembangunan Ekonomi Islam 2009 bertempat di Mid Valley Megamall dari 22hb Jan-26 Jan 09.. dan sukacitanya haku nk merumuskan bahawa sepanjang bergelar sukarelawan selama 5 hari tuh.. sangat2 BEST!!

pada mulanya haku hampir nk GIVE UP sbb ade 'org atasan' yg menganggap haku & da geng seperti kanak2 ribena yg blom berjalan.. sbg contoh,dimarah2 dan ditengking2 dpn sukarelawan yg laen.. sampaikan dua org kawan haku yg join TARIK DIRI selepas 2 hari,tetapi memandangkan semangat haku yg kental lagi pejal,haku bersama Cik Farah tetap setia menjadi sukarelawan i-FEST sehingga akhir acara! =D

berbekalkan semangat yakin boleh yg dipinjam dari slogan Rakan Muda, walaopon kami HANYA dibayar sebanyak RM30 hengget se-SYIF,tetapi memandangkan offer yg lumayan iaitu tido di hotel CITITEL telah mengaburi mata kami.. sebenarnya bukan best pon tido hotel,cuma nak budget duit xnak ulang alik jer,huhu

bagi haku,cuti mid term haku terisi dengan aktiviti2 yg berfaedah seperti ini! memang berbaloi~ (baca dengan irama iklan Kamdar).

sedikit rumusan haku ringkaskan sepanjang berada di i-FEST 2009:-

1. banyak peluang perniagaan terbuka luas tok student2 cam haku nih.. ktorg dpt job sampingan tok memasarkan produk2 setelah bermesra alam dengan peniaga2 di booth tersebut..

2. dapat berkenalan dengan lebih ramai org antaranya student2 UIAM,UPM,pelajar2 SANTUN dan kakitangan YAPIEM.. sume sporting!! yg penting,dorang sume mmg peramah bangat!

3. sempat bershopping sambil bekerja.. antaranya haku da rembat pendrive KingMax 2Gb pd harga rm19 dan yg paling xtahan beli tudung ala2 selendang yg asalnya rm49 dengan harga rm20 sahaja!! tupon ktorg beli di saat akak2 booth nk tutup kedai.. akhirnye mereka mengalah dengan pujuk rayu kami yg sangat2 menggoda ittew.. haha

4. terbaru,menderma secara mudah dan disalurkan ke sumber yg mmg dipercayai!(insyALLAH). buktinya, kios e-Jariah telah dilancarkan dimana korang sume juz menderma ke dalam mesin dan boleh memilih tok disalurkan ke badan2 yg anda mahukan.. senang bukan?

5. haku sempat di'usik' sebelum nak tido kat hotel.. antaranya bunyi tingkap hotel diketuk berkali2,pintu bilik dibuka sbyk 2kali.. pergh! mencabar siottt~

6. banyak lagi ar.. xtau nak tulis pe dah.. yg penting,sangat2 enjoy! dan haku telah menjadi gadis melayu terakhir dengan berbaju kurung selama 5 hari tanpa henti.. miahaha..

segerombolan makanan yg menyelerakan.. ni namanya tea-time.. lalala~

mee bandung keluaran agromas.. pasnih xpyh ssh2 wat mee bandung da..

heliza pon ada.. tp xsempat nk tgkp gambar ngan jelas disbbkan haku sdg sibuk menjalankan tugas.. ngeeee

eleh,farah pura2 je ni.. lalala

ha,yang ni bukan pura2.. mmg rajin pon.. heeeeee

aini giat memujuk pengunjung tok menderma ke kios e-jariah.. malangnya makcik tu xpandang dia pon.. huhuhuhu

sebahagian drpd sukarelawan.. awal2 pagi da sampai tok menjalankan tugas.. bgus2.. =P

kios e-jariah.. cara menderma yg efisien.. heee

bersama salah 1 poster i-FEST.. hobi di kala senggang.. tgkp gambo.. lalala

kami mencuri tulang seketika secara berkumpulan.. huhuhu

tea-time last day yg besttt..

salah seorang student UIA yg berjaya kami tangkap.. lalala~

buruh2 kasar dari UM.. heeeee

di atas pentas.. UM lg.. huhuhu..

..kak piah,aini,haku,kak leha,farah..

selamat menikmati mid term-break !!

4 comments:

nurul said...

weh...agak2 r nk kutuk aku pon..huhu..punyer ler aku bsemangat mnjalnkan tugas sampai crem kaki berdiri, ko kte aku brpura2...susah ooo nk cr sukarelawan berdedikasi cam aku ni..hehehe..

nurul said...

wei..x sabo aku nk g dinner ni..hidup yapiem!!!..huahua..

Hensemnya.. said...

ada can bertanding utk jawatan tertinggi dewan muslimat PAS ni haha

missy.hunny.lalala said...

nurul-berdedikasi kah ko? berkeliaran ngan kak leha je aku nengok... lalalaa
hensemnya-hensem ke ko? lalala

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails