Tuesday, May 19, 2009

aku penat bekerja

setelah aku bz bekerja niyh, nk mengadap tenet siang2 pon payah! (ini menandakan tiada internet di notebook kompeni aku),dan tibe2 aku mendapat cahaya nur apabila mata aku tertancap ke arah bawah meja, kelihatan seperti wayar internet? (ish,makin mantap lak BM aku sejak kerja kat Uda ni kuikuikui) dan... ye betol! anda menang moto! sah2 tu mmg wayar tenet! dengan syahdu nye aku menyumbat wayar tu ke bontot notebook(maaf x berniat timbulkan kekeliruan bahasa) dan bermulalah epilog baru - berinternet semasa bekerja (fenomena biasa dalam ofis gomen, harap makyong)

namun, itu bukanlah persoalan yg hendak aku utarakan, tetapi aku cuma hendak menyatakan bahawa aku pergi kerja dengan menggunakan sepasang kaki setelah scootku telah tenat digerit dek Cik T (sape teka aku bg adiah misteri).


biarpun begitu, ini bukan lah juga persoalan UTAMA hendak aku utarakan(mesti korang bengang). tatkala aku terasa penat pulang ke rumah selepas penat lelah mencari sesuap nasi, (padahal naik monorel pastu nek LRT jer), sedang kaki aku melangkah ke dalam monorel, tumpuan aku telah ditarik2 oleh seorang lelaki dan perempuan. aku kira mungkin mereka sahabat baik berdasarkan dialog ini :

gadis A : dah la mesej aku pon jarang, pastu aritu die balik kampung x gtau aku pon, tgk2 sejam pas aku mesej die, baru die gtau yang die balik kg! (nada geram)

mamat B : alaaaa.. die penat kut, ko kena la paham.

gadis A : banyak la penat dia! dulu bukan main boleh mesej aku je all the time, takkan sekarangpun da penat? ishzxnbcn (nada geram lg)

..aku dpt mengagak topik apa yg mereka utarakan.. kudekatkan capang telinga ku dengan lebih lebar..


mamat B : ala biase la tu, mula2 gaduh la,pastu mesti baik balik kan?

gadis A : memang la, mula2 gaduh, pastu baik balik ngan aku, penah aritu die gado ngan aku, ptg tu die ajak aku jumpa lak..(nada geram semakin berkurang nampaknya)

mamat B : biase la long distance r/ship, dorg ni mcm burung camar, senang terbang bebas,pas2 berhenti la kat mane2 dorg suke ( dlm ati aku: eh,pandai lak mamat ni berbunga2 lak,)

..dan seterusnya aku lupa sebab operator monorel dok melalak " Hang Tuah Hang Tuah" ..

dan aku dapati & analisis dr perbualan mereka,

1. awek ni nk meluahkan perasaan ketidakpuashatian kepada boifren beliau yang boifren beliau jarang mesej die..

2. boifren die maybe jauh dari kawasan KL sekarang..

3. lelaki itu mungkin bakal jadi skandal gadis A tersebut berdasarkan ayat2 skeptikal yg aku selalu dengar time zaman kenakalan aku dolu2.. ^_^

4. dan yang pasti, SATU MONOREL dengar PERBUALAN DORANG TUH!! haha~ ini dibuktikan dengan pakcik depan aku, belakang aku, dak2 yg lain semua memandang mereka.. terfeymes sekejap anda berdua!


pengajarannya, kalo de problem ngan bf korang, silalah g oldtown cafe ke Kopitiam ke,Bowling ke, pas2 borak la ikot ske ko, ni sampai hal boifren ko pon aku tumpang dengar sekaki.. lalala~ harap2 gadis A tu dapat mempertahankan status in a relationship beliau ngan boifren jauhnye ittew..~

3 comments:

Anonymous said...

cambest kan ade tenet
xD


-kudozu

Hazu said...

Boifren dia study kt Jepun ke? alamak ...hehe ....

DEVILICIOUS said...

hahaha XD btul3 setuju! :D knfem mamat B tgh msk jarum :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails