Thursday, September 17, 2009

buka puasa secara berkumpulan

walaupun agak lambat aku menghupdate blog ini, tapi aku akan update jugak!
bak kata pepatah, diam - diam ubi berisi, diam honeylalala byk isi nk dicerita.

ikotkan memang banyak sangat sangat sangat!! aku nk cerita kat dlm blog ni, namun kekangan masa ditambah dengan assignment yang super melambak2 menyebabkan aku terpaksa membantutkan hasrat menghupdate blog aku. tapi xpe! dh update da pon =D

aku nk ucapkan setinggi tinggi jutaan tahniah kepada classmates aku yang berjaya hadir untuk reunion EX- Sekolah Menengah Jalan Cochrane 5 Ikhlas batch 2004. perhatian: sekolah aku ini sekolah harian.


sangat merindui sekolah ini!

kalau korang yang belajar kat Uni, masa mula2 masuk, mesti kawan2 baru korang akan tanya, " ko dlu MRSM mana? Teknik mana? Sekolah Berasrama mana? dan bla3.."

ya, aku bukan bersekolah dari mana2 yang ditanya dalam soalan tersebut. aku dari Sekolah Harian. yeahhh.. mesti orang lain akan cakap, aku pon sekolah harian gak beb. aku bangga menjadi bekas sekolah harian sebab aku xsuka dikongkong dalam environment sekolah berasrama @ intelektual yang terlalu tinggi. dan sekolah aku adalah sekolah Sukan. malangnya, aku bukanlah budak sukan sebaliknya ahli pengakap yang taksub dengan unggun api dan khemah. =D

sudah2, kembali ke reunion sekolah aku yang baru berlangsung 12 September 2009, bagi aku reunion ini da best walaupun xberapa ramai yang datang. kebanyakannya dah berjanji dengan classmates di Uni masing2. =(



berkumpul dulu di Times Square sebelum gerak bersama ke O.U

di One Utama (kami budak KL! =p)

sempat berkarok!

gangster 5 ikhlas dolu2 =p

rancangan asal nk berbuka di Tupai2@ Seoul Garden yang bertemakan Steamboat, namun xjadi sebab masalah booking yg terlampau penuh ya amat! sangat sedey ok! =(

maka kami beramai2 mencari tempat makan di One Utama, dan mata kami tertancap di tempat yang menarik ini! The Garden (bertempat di Voir Gallery)

Buffet RM 45 perhead. terdiri daripada beberapa chinese food & local food. Dijamin halal!

yang penting.......................SEDAP!

the garden menjadi pilihan

buka puasa - Heaven of Food!!

kaum adam yang datang hanya sebanyak ini =="

KAMI semua!!

aku ni jenis berjimat. jadi, bila makan dengan buffet RM45 per head ni, berpeluh peluh gak la nk membayarnya. manakan tidak, berbuka di asrama pun aku berkira-kira, inikan pula nak makan makanan semahal ini. tapi, reunion ni sekali setahun, apa salahnya kalo aku berbelanja lebih sikit kan? nasib baik makanan nya sangat sangat laa sedap! puas ati! =)

dalam perjalanan pulang, kami singgah pula ke Canai Cafe di Subang semata2 nak minum2. aduish, jam da pukul 12 da, mmg kena marah ngan mak la! nasib baik Cik Sarah menghantar semua kawan2 di hadapan rumah.. terima kasih! =)

akhir kata, terima kasih banyak2 sekali lagi kepada yang hadir! lain kali buat lagi kayh~ =)

pengajaran dalam episod ini:

1. nak wat jemputan, kena RSVP, baru dpt estimation. kalo x, jadi cam aku, teragak2 nk budget berapa ramai org.

2. book 2 minggu lebih awal terutama di bulan puasa.

3. bawak kenderaan lebih, senang nk bergerak.

4. kena pandai organise masa dan plan!

yang paling penting..

5. PUNCTUAL!!

6 comments:

saya_arief said...

makanan2 tu nampak sodap jew..
selamat hari raye..

missy.hunny.lalala said...

haha.. mmg sodap pon..=)
selamat hari raya jugak..=)

Anonymous said...

"berbuka di asrama pun aku berkira-kira"
oo.. berkira ye? =P

Anonymous said...

"jam da pukul 12 da, mmg kena marah ngan mak la!"
add: en. satu pon marah jgk blk lewat.. =P

missy.hunny.lalala said...

heheheh.. mesti la berkira2..
alamak.. en satu marah? maaf..=p

Syima said...

wah rindunye skolah tu.......

everytime i lalu situ, mesti i sedey, sbb da bukan SMK Jalan Cochrane ='(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails