Tuesday, April 13, 2010

apekah nilai duit bagi manusia sebegini?

A: Mak, saya nak kahwin dengan gf saya,voley x?
B: ko ada duit x? kalo xde duit jangan nak verangan!
A: =_=''

Z: Mat, artis ni cun giler ar. kan best kalo aku dapat jadi pakwe die ke, hubby die ke bla bla bla..
Q: Ko da buang tebiat ke? Kalo ko Dato' ke,berpangkat baru ko boleh berangan! Tula kecik2 mak ko suoh belajo xmoh,membuang beras je!
Z: (tapak kasut sudah hinggap di pipi Q)

R: Beb, laptop VAIO special edition ni cam kool je kan? Macam nak rembat satu!
S: Silakan rembat kalo ko pun ade duit yang kool dalam poket ko tu! Baru darjah 1 nak verangan!

Haha. maafkan daku kerana dialog ini penuh dengan kejengkelan jika korang semua membacanya. Tapi,percaya tak cakap aku kalau kita nak buat apa,sume kena duit?(halah aku takpayah cakap pon memang korang setuju,ha, tu siap hangguk2 jepun lagi tuh!)
Nak kahwin pun kena duit, zaman dolu-dolu xpayah kenduri kendara besar2, JALANnnnn...



wei siapa yang edit ni,sila mengaku! *aku jumpa kat google da..*

Tapi pabila duit pon dah takda nilai bagi seseorang, sampaikan kita nak sesuatu yang sangat BESAR pun DUIT dikeluarkan dengan tanpa berfikir pro dan cons nya, camne???

---------------------------------------------------

bagaimana dengan manusia yang sanggup dan sangap menggunakan duit demi kepentingan diri sendiri?




wah,aku malu sebagai seorang perempuan! ko nak gi beli sendiri la wei! dah jadi hubby baru la bole nak demand2! ~_~


Dan manusia yang langsung xrasa duit tu sangat berharga, senang sahaja nak lempar ke muka-muka sesiapa. Wah,ibarat satu shopping mall ni engko yang punya!





rasa nak je jadi BFF ngan budak perempuan ni voley? =D

kredit(bukan topup kredit ye) kepada: nik hafizal dan youtube

pi.es: giat mengumpul dan memikir budget untuk baju konvo. Cett! exam xhabis lagi,verangan nk konvo! :p

8 comments:

joegrimjow said...

jom join contest
huhu
menang 2ratus

Honey Lalala said...

kontest pe?

Syima said...

hahhaahaha

Money is not EVERYTHING, But EVERYTHING is Money

^^

encik tompel said...

follow me back. thanks!

encik tompel said...

follow me back. thx !

Zul said...

huh.. betul2... skarang ni idea kite pun bleh buat duit..

Amy Syaquena said...

Salam,saya dah add link awak so di harap awak juga dapat membalas kunjungan amy..jemput la ke "teratak" amy yea..

mamasue said...

ape punye kes la pompuan ni....dan2 ada kunci pulak kt keter tu???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails