Tuesday, April 6, 2010

Muvee Marathon- Charlie & The Choco Factory

Nini cokolat celup,(celup celup!)
Nini cokolat celup,(celup celup!)
Rasa kacang strawberry,
Sungguh Enak Sekali,
Nini.... Nini!

Eh silap lagu! Tetiba la pulak nyanyi lagu Nini. =D



Oh ya,disebabkan aku keboringan dan takde
Mood nak mengadap buku buat masa ni, aku pun layan la muvie ni. Ketinggalan zaman gila kan? Muvie tahun 2005, pastuh layan pada tahun 2010. Takpe takpe. Ni namanya peram dahulu, tengok kemudian.=D

Lepas aku tengok muvie ni,terus aku rasa aku ni macam kanak-kanak. Mengidam coklat. Eh perlu ke bila mengidam coklat pastuh terus CLAIM diri ni macam kanak -kanak? Pastuh kan,baru aku perasan kenapa sorang kawan baik aku ni obses sangat dengan Willy Wonka;



Jambu gila kot! Jambu air pun kalah!(mati2 aku ingat pondan mana)

Setelah ketinggalan berzaman-zaman baru aku perasan Johnny Depp memang hensem dalam watak Willy Wonka ni. Siap jadi fans dalam FB hokay!



Ok pilih mana korang nak? Aku rela amik pondan bertopi tuh. Woops!

Cerita ni adaptasi dari novel Roald Dahl.Patutlah fantasi dia melampau2.Nak fikir logik? Naaah.. Pergi jauh2 tengok cerita CSI Miami kalau nak logik. :p

Dialog best dalam citer ni:

Willy Wonka
: You can't run a chocolate factory with a family hanging over you like an old, dead goose. No offense.
Grandpa George
: None taken. Jerk.

Wahh tiba-tiba terasa nak bukak kilang coklat dengan family aku lak. Eh hiperbola terlebih la aku ni. =D



yang ni pon belum tengok lagi. Tunggu lagi 5 tahun lah baru aku wat entry pasal citer ni pulak ye.=P

3 comments:

joegrimjow said...

johny deep mmg berbakat besoo

a.n.y.s.s said...

suke johnny depp! semua filem lakonan die bawak watak yg sangat berlainan. n semua watak tu bjaya n cool gila. :)

I n n z said...

sgt suke tgk charlie and chocolate factory !
tak jemu kot ;)


ouh johnny deep sgt best !
^__^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails