Sunday, March 6, 2011

Kontest tunjuk dan bagitahu, itulah cashier yang kita nak! :D

 Sejak kebelakangan ni mesti korang perasan kan, entry aku macam 'baik' sikit? haha.. tu namanya keep update walaopon dah ketandusan idea :p

Dan ari Rabu lepas, aku ditugaskan ke Jusco Taman Equine untuk mengaudit contest Show & Tell kat sana. Kira Jusco Taman Equine jadi tuan rumah untuk contest tahun ni.

kalo korang selalu masuk Jusco,mesti pernah dengar contest ni. Kena isi form vote cashier yang korang berkenan,so finalis2 yang mewakili setiap store yang terpilih layak masuk contest ni.

Sedikit info mengenai Show & Tell Cashier Contest;
Dalam kontest ni, ada dua kategori;
1. Best Cashier - point penting iaitu cara menghandle barang kat cashier counter, layanan cashier,dan kepantasan cashier. 
2. Speedy Cashier - kepantasan cashier dalam menghandle transaksi

Hadiah die best2 wooo. Aku sempat tengok replika kad untuk Johan, hadiahnya Trip ke China dan duit RM500 Tunai. Sape tak nak woi??

 
 Di ruang supermarket, barisan cashier sedang menunggu giliran.

 Karen & Pn Lin. Sorang sibuk key-in data, sorang sibuk jadi organiser. Aku? sibuk tangkap gambar je :p

 Ha, ni juri2, tengah judge cashier tu. Yang jadi customer tu staff gak.Purak2 je. :p

 Second session. Speedy Cashier lah pulokk!

 Ni kat area bukan supermarket. pon ada contest gak. Tapi kat sini cam tough sket. 'Customer' banyak benau bertanya. Berpeluh2 diorang dibuatnye. 
 Kena evaluate dulu dengan Judges.

 Tengok kuku! Pendek kan kuku saya? :p

 Pemerhati la kononye. Konon je lah.

  
 Ni dah macam buat audit Store Operation la pulekk :p

 Konon-konon la beli barang. Sambil2 tu tanya soalan.


Sedutan pertandingan. Tanya sambil scan brg. Larat ke kak nak menjawab tue?
video

aku upload video ni sebab de muka aku je :p

Pemenangnya aku xtau. Sebab esoknye manager je yang datang pergi tengok. Sedey! Baru berangan nak dapat bebear cenderamata tuh. :(

malas taip. Layankan aje k! ;)

p.s: Hancur Impianku.. Rosak Plan ari Ahad.. Mimpi jer la... ='(

1 comment:

Bandar Putra Permai Resident said...

Salam..Jemput sertai Forum komuniti Bandar Putra Permai di
E Komuniti Bandar Putra Permai dan dapatkan info terkini kejiranan, aduan, cadangan, iklan servis dan perkhidmatan anda.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails