Sunday, February 19, 2012

Ulu Yam : Team Building


Seperti yang sudah tercatit dalam entry sebelum ini, aku sedang sibuk dengan program kursus induksi bagi kakitangan baru dan peserta Skim Latihan 1 Malaysia @ lebih senang dipanggil SL1M. 


info: SL1M dahulunya dikenali sebagai SPP(Skim Pelatih Pengurusan)

Jadi, pada bulan lepas aku ke Nur Laman Bestari di Ulu Yam bersama peserta SL1M untuk kursus Team Building selama 3 hari 2 malam.


Di sebelah, kak Wiza dan di belakang, kak Ida. Dua2 dah ada anak. Aku je belum lagi :p kami bertiga ye aweks kakitangan. Yang lain semua aweks SL1M.
*muka teruja nak menuju ke Ulu Yam*


setibanya di sana. Tengok, beg masing2 besar. Termasuk beg aku. Nyohoho.

Nur Laman Bistari ni memang tempat yang sesuai untuk buat team building. Buktinya, Line maxis/digi/celcom etc takkan ada kat dalam ni! Dan korang memang akan fokus sepanjang team building ni. 


Malam Pertama di Ulu Yam : Kena buat topi, logo, bendera dan cheers kumpulan. 


Ni lah nama Group aku. Synergy Warriors @ lebih mesra dipanggil SW =D
Oh ya, logo tu adalah inspirasi dari Logo Proton. Sanggup diorang snap pic kereta Proton di luar untuk lukis logo Pak Belang ni. 


Masih mengekalkan ciri-ciri kemelayuan di sini. Topi direka menjadi bentuk Tengkolok. =)


Ni bukan game cium cium punggung ye =p. Game ni macam rantaian tangan. Kena selesaikan sampai membentuk bulatan manusia kembali. 

Kalau ikotkan, group kakitangan baru ni 7 orang je. Selebihnya peserta SL1M. Terasa menyibuk gak la. Tapi bila dah join group dengan mereka ramai-ramai, perasaan 'penyibuk' tu dah hilang. Rasa kami macam satu family je. =)

Antara yang menarik sepanjang haku di sana:


Explorace. Cari semut la, masak telur la, tiup gula dalam tepung la,macam2!! 


Acara berendam dalam lumpur *WAJIBULGHUNNAH*. Haku mandi sental berus dawai badan sampai 3 kali kot! Segala air paya+lumpur masuk dalam segenap sudut badan ni. Telinga sampai tersumbat dek lumpur masuk dalam. Chessss. Tapi lumpur ni memuluskan kulit la. Cuma bau dia xbest, macam bau stokin rendam. Ahaks.


Jeng!!


Paint Ball. Stylo x ceq? =p =p



Group kami! =)


Selamat Tinggal Ulu Yam! Memang Lekat di hati jawabnye.

Oh ya. Nak tau cheers SW camner?

SW di manaaaa?
SW di sana.. SW di sini..
tatarattatera (2x)
swa (2x)
SW!!

Dan kalau nak counter group yang poyos poyos =p

SW... panas kerrr?
P A N A S...
Tepuk..tepuk panas!
Hot Hot (2x)
Psstttt..(ala-ala bunyi air berasap)

Poyo kan cheers ni? Agak gedik tapi best woooo! Sampai jd trademark tu =p

p/s: Tak boleh lupa insiden kena masuk dalam paya. Dalam tak hengat!

5 comments:

saya_arief said...

haha. best nyee..
:)

Honey Lalala said...

tang mana bestnye tu? ceciter =)

saya_arief said...

part berendam dalam air milo. haha.

Honey Lalala said...

tu mmg best la. sampai pedih2 bijik mata den ni ha. haha

^lurve_purple^ said...

assalamualaikum.. nak tompang tanye.. kot2 puan honey lala tau.. SL1M under Celcom ni training memang buat kat semenanjung jek ker? dan berapa ea elaun sebulan? terima kasih.. ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails