Tuesday, October 30, 2012

Oh Mama Saya Mahu Kahwin Free!

Masih ingatkah anda entry ini dimana sesiapa yang baca pasti akan mati-mood-nak-kahwin-kenapa-mahal-doh!

Entri ini dah bertahun 2009 dimana haku telah mencongak-kira kan bagi korang semua .

Total cost pada tahun 2009: RM 17,110.00

Ya,tahun 2009.

Sekarang? 2012 ye hakak hadik sekalian.

Ditambahkan dengan harga gula meningkat naik sekaligus meningkatkan semua harga bahan-bahan sedia ada. Tak percaya?

Kerana gula, kos katering meningkat. Siapa nak makan tawar hebeh? Bak mai datang.

Kerana gula,harga goodies bag/doorgift meningkat. Dah berazam nak bagi gula-gula terus tak jadi #tetiba

Dan banyak lagi.



Jadi,dah nampak sangat kan tajuk ni desperate-tahap-menggeletis kan? :p



No No No. bukan Kahwin Free yang anda fikirkan tu. Tangkap basah/kering tak mau takmau. Siapa mau sila terjun lombong okay. Ini kahwin yang memerlukan pengorbanan masa/kesudian kawan-kawan.

Kenapa sebut kawan-kawan?

Ok la,terus terang je la ye :D

Ingat tak entri Ini Serius Bukan Cobaan tu?

Ya,sebenarnya aku ada join contest perkahwinan. Dan kalau menang boleh dapat pakej perkahwinan bernilai RM15,000.00 sebagai HADIAH. Sila cakap siapa taknak kahwin dengan menjimatkan kos sebegitu banyak?


Task 1 - Buat event dan ajak kawan2 tekan JOIN - dah sudah

Task 2 - Ajak kawan2 fb share photo beramai-ramai di wall masing2 - sudah (kurang cemerlang sebab jatuh sakit,langsung tak tgk PC 2,3 hari)


dan kini Task ke 3 - Juga buat event bagi penaja,dan invite kawan-kawan klik JOIN.


Ye, klik JOIN je sebab markah haku bergantung kepada seberapa ramai bilangan rakan-rakan yang sudi JOIN.


Jadi,dengan rendah hatinya nak meminta tolong rakan bloggers & blogreaders sekalian terutamanya yang mempunyai facebook;

Tolong,Tolong & Tolong.. Klik event ni -->



paparan sebegini akan muncul

Kemudian tekan je butang JOIN kat belah kanan atas tu. Nampak x?


Ha,dah tolong besarkan dah. Ada dua button,JOIN atau Maybe.

Untuk haku mendapat markah,JOIN hanya dikira. Maybe tidak akan dikira. Jadi.. Tolong kawan semua, tekan JOIN ye?


Jangan risau,anda tidak akan rasa terbeban atau wajibke aku tekan JOIN nanti aku kena pergi sana pulak. Oh tidak ye rakan-rakan. Tekan butang JOIN ni sebenarnya nak membantu & melihat berapa ramai yang respon mengenai program ini yang berlangsung. Itu je =)

Pihak penganjur nak memantau samada kami ni betul-betul serius dalam pertandingan ini. Dan,ya,haku memang serius. Sangat. :)


-----------------------------------------------------------



Jaaaaaaadi. Minta korang semua luangkan masa 2 minit sahaja.


2. Klik JOIN event. Mudah kan? 


Task ke-3 ini berlangsung selama seminggu,akan tamat pada Isnin hadapan. Jadi aku kena kejar bilangan yang sebanyak yang boleh. Pesaing semua hebat-hebat belaka. Tercabar jekk rasa tauuu. Heee =D 


Tolong ye kawan-kawan? Membantu kawan-kawan membina masjid besar pahalanya. Duit bukan segala-galanya,sokongan dari kawan-kawan tu lebih bernilai dari duit. Percayalah. Nanti bila tiba saat kawan-kawan semua dalam kesusahan,insya Allah Allah akan balas kembali pertolongan kita tu. Aminn :)


Thanks sebab sudi membaca. Teruskan menyokong diriku! :)



4 comments:

orked violet said...

hehe.comeL jek intro.

aLL the best ye~
Sya xLeh nk cLick/join skang sbb kt cni fb xLeh bukak.nnti kite try ek..

Honey Lalala said...

yeay~ tq awak :D

takpe,awak buat bila awak lapang ye,tapi before Isnin depan tau tau tau,markah perlu dikejar sepantas mungkin :D

zarith said...

Dah join. Majlis saya lepas dah time ni...

Honey Lalala said...

yay! Tq zarith. Bila majlis awak? Btw tahniah & Selamat Pengantin Baru ye ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails