Monday, December 31, 2012

Alhamdulillah.. Rezeki Lagi =)


Berakhir sudah contest PIPE Edisi ke 2 pada semalam dan guess what?

Aku menang tempat KeTIGA! Alhamdulillah.. At least Top 3 =)


Kami bergambar mengikut turutan nombor pemenang.. Semua peserta sporting bangat! Siap leh lepak2,snap pic sesama sebab 3 bulan contest berlangsung kan?

Sekalung tahniah kepada Juara! Hadiah mantap wooo.. Cuma pikir katering je... Yang lain dah setel.


Kami? Banyak lagi kena pikir ni.. =D Xpe,sementara ada lagi masa, masuk je mana yang sempat ;)

Next entry nak komen sikit pasal PIPE.. Sekarang tengah mode sibuk memikir idea =D

Thursday, December 27, 2012

Bride To Be Alert: Wedding Dress MEFA Contest

Kepada bakal-bakal suri sekalian!

Sesiapa yang mempunyai tahap kekreatifan menulis yang paling ohsem, marilah uji diri anda dalam contest ni :-


Diri ini tak boleh la nak join, sebab tak berkahwin dalam range bulan April-Julai 2013 ni T__T

Ari Couture punya dress serius meletop! Tak percaya? Masa pergi Pameran Pengantin kat PWTC dulu,ada la tersnap pic baju pengantin Ari Wedding Couture ni. Sangat gorgeous!

cantik kan??

So,join la kawan-kawan,hadiah dia agak lumayan ok, 1 Busana Perkahwinan Eksklusif.. Sound like to be yours forever! Boleh simpan dalam almari pastu feeling2 pengantin setiap tahun. Soooo damn jealous! =(


Good luck kawan-kawan! ^_^

Fffuhhhh... Lega Den!

Alhamdulillah.. Akhirnya tamat sudah segala-galanya yang dimulakan pada hujung Oktober & tamat pada (semalam) 26 Dis 2012. Oh, sungguh mencabar oke! :D

muka lega tahap selenge

--------------------------------------------------------


Jadi kawan-kawan, jom jumpa saya di SACC Mall, Shah Alam pada Sabtu & Ahad ni.

Kenapa ya?? Ada apa kat sana??



Ye,ada Malaysia Wedding Festival, Pameran Pengantin terbesar pada hujung tahun 2012,kira closing year of 2012 juga la. Banyak penganjur & vendor yang datang.


Antaranya:-

Photographer & Videographer yang ada di sana;



Wedding Planner & Busana Pengantin + Pelamin;



Berbagai-bagai jenis vendor katering yang anda boleh temui ;


Tak lupa juga buah tangan/doorgift vendor;





Sebelum nak menjemput tu,kena bagi kad jemputan yang comel-comel ;



Teramat lah ramai vendor di sana ok, jadi mohla beramai2 ke sana! Pilih jangan tak pilih!


Antara tips-tips berguna untuk bakal-bakal pengantin yang nak bernikah pada tahun 2013 ni ialah :-

  • Cepat2 lock date untuk katering. Kalau boleh,lepas bertunang terus cari katering. Seawal 8-10 bulan. Mcm aku,aku book setahun awal. Tapi ni kes nak grab harga 2012 punya pasal :P
  • Cepat2 book photographer. Paling terbaik jika photographer/videographer tu besfren korang. Boleh kawtim harga :D

Setakat tu je kot yang boleh disuggest sebab hal2 yang lain ceq xsetelkan lagi :P



Jom tengok sat video ku yang agak amatur ni,jangan gelak ok! Ni task ke 11 :D


video

Video sungguh selekeh,biasala bila orang akaun membuat perkara-perkara IT. Fail habis.. ahaks! Sila abaikan adikku yang serabai tu ye? :P

Jumpa di sanaaaaa! 

maklumat lanjut,like fanpage MEFA ok :D

Wednesday, December 26, 2012

Tolong Like Pic Saya Ramai-Ramai.. Plishhhhhh :D

Assalamualaikum korang semua! ya,agak lama tidak menghupdate belog ini since sibuk dengan bermacam-macam benda :-


  • Interview
  • Preparation nak kawen
  • Contest

Yaaaa.. paling membuatkan aku busy gila-tahap-mengadap fesbuk 24jam ialah sebab contest ni! huuuu sabor jela.. tp demi nak dpt gelaran pemenang (xkisahla pemenang ke berapa kan? Opkosss la nk yang pertama weii) sanggup ku harung waktu senggangku mengadap fesbuk T___T

Minggu ni minggu last contest Malaysia Wedding Festival (MEFA) ni, jadi nak memohon jasa baik kawan-kawan blogger ESPECIALLY yang ada Facebook tu silela rajinkan diri tekan LIKE kat pic ni.. LIKE je xsusah pon :)


Like dulu fanpage MEFA ni yea.. Tekan LIKE je taw

Kemudian baru like pic kami nie..


link dia di sini yea

Task kalini agak mencabar sbb persaingan semakin sengit.. yela last task kan.. so mmg nak sangat dapat sukses task last nie.. So kawan2,tlg sapot diriku ini! (Bentang banner) 

Semua orang mati2 ingat cheq keje butik Pengantin.. Siap cakap nak diskaun!

Oh tidak tidak.. Cheq makan gaji ja.. Tangan gila tak berseni ada hati nk buka butik pengantin? Sila gelakkan saya ;)

Jadi u ols! Tlg la yeeeeeeeeee.. Ni tugasan last a.k.a Task ke 10.. Mari LIKE ramai-ramai ye! 

Thankssss =)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails