Monday, June 3, 2013

Perkembangan Semasa Bahagian 3 - 88 days to go!

12 bulan sebelum

1. Tentukan tarikh nikah, resepsi & tandang - done!
2. Booking tempat - done!
3. Booking MUA (Nikah) - done!
4. Booking MUA (Resepsi) - done!
5. Booking Jurugambar (Nikah) - done!
6. Booking Jurugambar (Resepsi & Tandang) - Dalam progress!
7. Booking Juruvideo (Resepsi & Tandang) - done!
8. Katering Nikah - done! 
9. Katering Resepsi - done! 

9 - 8 bulan sebelum

1. Lokasi nikah (Masjid,insya Allah) :D - (Dah contact tok kadi, appointment dlm bulan ni yeay!)
2. Lokasi Resepsi - Rumah jer :D
3. Tema Nikah - done!
4. Tema Resepsi - done!
5. Tema Belah Perempuan - done!
6. Tema Belah Lelaki - N/A

7 bulan sebelum 

1. List down hantaran - done!
2. Baju Nikah - dalam proses jahitan! baju encik tunang dh siap yeay!
3. Baju Resepsi - done!
4. Baju tandang - dah book! Dalam bulan ni appointment!
5. Survey kad kahwin ( Patterns, jemputan) - dah siap! amik hujung bulan ni! :D

6 bulan sebelum 

1. Booking tok kadi - Dah bincang,bulan ni jumpa :D
2. Survey doorgifts - done!
3. Selesaikan dokumen rasmi - In progress!

5 bulan sebelum 

1. Tempah the invitation cards - Done!
2. Tentukan pengapit untuk resepsi - Done!
3. Tentukan pengapit untuk tandang - dalam progress!
4. List jemputan - dalam progress!
5. Tempah kasut untuk resepsi/tandang - dalam progress!
6. Pemilihan gadis2 munge & jejaka jambu - belum lagi! 
7. Survey kek - guna pulut bole? :p (rasa tak perlu kek kot? nak beli pun untuk malam2 masa buka hadiah)

4 bulan sebelum

1. Get tudung nikah/ veil ready - Menang GA Veil by Adria Cottage(dalam proses), tudung je xde lagi.
2. Plan honeymoon :D - Tix flight done! 
3. Booked / survey tempat tinggal untuk belah lelaki - tak perlu,dekat sangat.
4. Tukang buat hantaran - DIY sudah :D (Barang dah siap beli dah)

3 bulan sebelum

1. Make up bilik pengantin - booked!
2. Tulis nama di invitation card -kad dah ambil,tengah kumpul tetamu list!
3. HIV test - Done yeay!
4. Hantar borang permohonan kahwin -  minggu ni pass kat belah perempuan :D
5. Buat guestbook - DIY Jom ! 

Semakin hari semakin kuat debarannya :D

Harap2 semua berjalan lancar,amin =)

5 comments:

SIELA MIKAIE said...

bgus..bleh buat info utk aku kalau2 aku pulak nk kawen..

Anonymous said...

sofa baju kahwin kau kaler apa? and kau pakai kasut size berapa? nak pinjam kasut aku pon boleh. pakai sekali dua je. ada lagi 2 pasang xpakai pon. buat ambil gmbr je.

-qiha-

Anonymous said...

wah...completenye list.hehe...semoga semua bjalan lancar.aminnnnn

cik hani said...

dah tak lama tu..

mesti sibuk dgn persiapan kan..

semoga semua bjln lncr

Atie said...

hehehe... nerves takk??? :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails