Tuesday, November 25, 2014

Khidmat Berpantang Selepas Bersalin - Hello Warga Shah Alam!

Assalamualaikum semua!
Ada kawan-kawan tanya, berpantang kat mana? Dengan siapa?

Since sekarang ramai ibu-ibu yang selesa berpantang sendiri, disarankan juga upah seorang penjaga pantang bagi mengelakkan anda berpantang dalam keadaan letih selepas bersalin.

Normally yang mempunyai anak kecil yang ramai, suami yang mahu berada di sisi, prefer berpantang sendiri sebab lebih selesa di rumah, ni recommendation yang aku nak propose ni :

Papepun, aku memang nak khabar awal-awal. Jangan pandang enteng ye kaedah berpantang ni. 44 hari ni la masa ibu bersalin bermeditasi, berehat & memanjakan diri. Kalau korang rasa pakej bersalin mahal, cuba check dulu. Beli barang baby macam stroller, baby carrier, babycot etc yang mahal-mahal tapi digunakan sekejap buat apa? Berpantang ni kita nak pakai badan sampai ke tua, silap cara berpantang boleh menyebabkan

  • Tombong / jatuh rahim
  • Meroyan
  • Tua dari usia
  • Cepat lesu
  • Dingin / tak berselera dengan suami

Aku salute dengan sorang kawan aku, dia kata

"Aku dah lama kumpul duit untuk berpantang. Sebab aku tahu nak berpantang bukan senang. Bukan setakat bayar urut je. Nak minta dia uruskan badan kita yang lemah - lemah ni lagi. "


Kalau sayangkan badan, sayangkan suami, fikir masak-masak kalau nak cari penjaga pantang. Tak salah nak cari pakej murah/berbaloi, tapi biar berbaloi yang logik. Tak pernah aku dengar bayar RM60 sehari. Itu zaman lama memang ya, takpun mungkin upah mak sendiri boleh la kan bayar sebanyak tu. Seikhlas hati kekdahnye kan? hehe~


Khas untuk ibu yang sedang mengandung, menghitung hari. Meh selak & belek pakej bersalin ni. High recommendation! Pakej ikut hari yang ibu nak, sebab ada yang prefer dijaga sekejap, ada yang nak dibelai sampai sebulan. Ikut kemahuan dan yang penting kemampuan ye =)











Nahh.. pilih jangan x pilih.. 

Khabar gembira buat warga SHAH ALAM, caj pengangkutan tidak dikenakan melainkan di luar kawasan.. 

Apa lagi, cepat-cepat lah grab ye.. Slot 2014 kini dibuka :D


My Review
Servis tip top, normally pakej selain dari Warisan Kenanga Putih ni tak include baby, tapi yang ni termasuk baby sekali, means dat selain jaga maknya, anak pun dijaga sekali. Macam mandi, tuam, urut bagi elakkan kembung.
Menu berpantang pun best, makanan pantang tak macam dulu-dulu, lebih berkhasiat dan memang LULUS untuk ibu berpantang makan. Bab menu berpantang tu nanti update kat entri baru ye?

Kalau ibu yang nak buat tempahan, normally set berpantang tidak termasuk. Ini sebab kadang-kadang ada ibu yang beli set dia sendiri, jadi benda tu diasingkan termasuk jamu - jamu sekali. Kalau nak pun boleh, tapi kena add on la kiranya. Kalau nak senang, all in je terus. Tak mahal mana. Janji lepas habis tempoh berpantang, badan sihat!


Ingat, harga untuk menjadi sihat lebih mahal dan tak ternilai harganya jika nak dibandingkan dengan harga yang ditawarkan ni. Bayangkan bila jatuh sakit, masuk hospital, lagi mahal n lagi tinggi kosnya. So buatlah pilihan bijak yea :D


Kalau nak cost-saving, pakej lain pun ada. PAKEJ KAYUMANIS namanya. Hanya RM150 per hari untuk tiga jenis rawatan.

Kalau nak buat tempahan, boleh call Puan Zeehan di 012 - 660 6998 atau whatsApp sahaja.


Tempoh rawatan normally ada 3 jenis - Pagi, tengahari & malam

Pagi - 8.30 pg - 12.30 tgahari
Tengahari - 1.30 tengahari - 5.30 petang
Malam - 9.00 malam - 11.30 malam

Sekian terima kasih! Follow ig warisankenangaputih untuk update & promosi bulanan :)

8 comments:

suhailah hamid said...

Biar mahal asalkan puas hati dgn servis yg diberi.

Honey Lalala said...

Ye btul tu =)

Cik Puan Tqah said...

fuh fuh..kene kumpul duet nak bayar servis.. dl pon tqah upah bibik ms pantang kt rumah mama.. terpaksa la sbb mama keje..tu pon share ngn mama

Honey Lalala said...

Btl tu Puan Tqah.. berpantang ni bukan macam servis kereta, sebab ini melibatkan kesihatan dalaman & luaran.. nak pakai badan lama kan =)

Sheila Salim said...

assalamualaik hani.. wahh next baby boleh la start kump duit utk berpantang. heeeeee btul la, pantang biasa2 ni badan cepat lesu la. hahahaha nak berpantang balik la ;)

siti khadijah said...

Salam perkenalan.Sy br jumpa & baca blog ni.Sy br nk bljr menulis. Jemput ke blog sy http://ibudansicomel.blogspot.com Ada entry br tentang cara2 menguruskan anak2 sewaktu & sblm bercuti.

Suziela Ahmaf said...

Sy jga menyediakan perkhdmatan ibu slpas bersalin..dr ibu bayi dan masakan berpantang..berminat bleh col whatapp atau email sy..urutan biasa dan prenatal jga disdiakan..0126383021@ ieylabiela1103@gmail.com..ieyla.

Isma said...

bestnya..dulu xtahu pun..ok, next year boleh try ni. insyaAllah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails