Monday, June 30, 2008

dari KFC ke RFC =D

memandangkan aku penah sebut pasal RFC kat dalam blog aku yg lepas2,ade sstgh kwn aku nk tau sedikit sbyk pasal RFC ni. Actually aku da posting pasal RFC ni kat Forum aku( forum ape? rahsia ekekekek)
aku malas nk ckp byk,korang mesti tau kalau RFC ni disimplify as Radix Fried Chicken.
produk terbaru keluaran HPA industries yang selalu sebelum ni kita tgk iklan Radix yang omputih cakap "mai sechawan' :P
ayam2 yang digunakan sume ayam organik( xsilap aku aa) dan ayam ni diternak sendiri oleh HPA industries gak. so xde word 'ayam import' dalam RFC ni sebab dorang jaga kualiti maaa.
ni sedikit sebanyak pic die. enjoy!

p/s= semalam 29jun2008 berita pasal RFC ni dah kuar kat dalam tv3.

info tambahan: HPA akan buka Hotel dan Restoran Radix Fried Chicken. Boleh lihat Metro ruangan Bisnes Isnin 25 hb Feb 2008.


ni logo die.


ni restoran RFC kat Sg Petani,Kedah.

  
suasana dalam RFC.

ni menu2 dia pulak.





nampak menyelerakan kan? harga pun berpatutan. menurut kawan aku SS( bukan nama sebenar ) dia dok Sg Petani g sana gak ntok makan kt RFC,memang crowded hbes n beratur panjang. kawan aku siap ckp leh celen KFC lg tuu. dan menurut salah seorang pekerja HPA yang merupakan salah seorang forumers kat forum tu ckp HPA bakal bukak cawangan kat alor star lak.

nak lebih lanjut tgk blog pengarah urusan terus...
www.jawiherbshop.blogspot.com
nama dia Tuan Hj.Ismail b.Ahmad ( anak jati perlis )semoga membantu,InsyaAllah.
mcm ni la kita nak! produk local kita,xterlalu bergantung ngan produk luar yang lom tentu kesahihannye. tol x? :)


p/s= waaa bila nak dtg KL ni!!  teringin arr~
=D

12 comments:

curseshadow said...

wah.. bestnye kalu ayam organik.. asik2 makan ayam cucuk je. sy mmg teringin nak makan ayam organik.. bileh ek nak turun pd? haha.. kalu dia bukak terus kat pd.. orang kl mesti jeles.. :p

honeylalala said...

hehe~ xjeles pon..org kL leh mai PD pe..hehe~

curseshadow said...

erm.. betul gak tu.. bukan jauh pun kalu naik keter kan.. kalu nak beskal mmg terasa gak la jauhnye.. hehe

honeylalala said...

haha..sape laaa yg nak nek beskal tu ye wahai en zul..mwahahahah~

curseshadow said...

pelumba beskal le tour de langkawi ok je naik beskal dari langkawi sampai KL.. huh.. mesti hebat sebab leh kayuh beskal dalam laut.

honeylalala said...

hahaha...tu mmg hebat cik zul oi.. kalo org kebanyakan cm kite ni..larat ke? sobsss...hahah~

curseshadow said...

nih chat room ke nih? cam serupa chat room la plak.. ter-kompius.

honeylalala said...

hehe..tau xpe..dah2 kte chat lua lak.. ahaks! :P

curseshadow said...

chat luar tuh camana? ym?

[YeOp] said...

aik! forum apa pun nak berahsia? tp mcm tau je forum apa. kui kui kui! :P

p/s: i dah tgk 'sepi'. drop a comment at my blog! ;)

Roy said...

kat mana terdekat ade eih?

the pidot said...

yes...RFC ni kat tempat aku:)

sedap sedap sedap

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails