Sunday, November 16, 2008

kembali semula [mode EXAM DAH HABES WOI!]

minggu peperiksaan baru-baru ni mmg byk mencabar keimanan aku yg xberapa nak dikatakan beriman sgt ni.

opsss.. lupa nak cakap,aku baru je habes exam. patotnye pas habes jer exam aku tros update,tapi memandangkan tenet kat kolej aku ni macam 'halal' sket,xpe,aku sabarkan ajerk!! haha..

ikotkan,aku da lama patot balik umah da, tapi watpe aku nak balik awal? dr UM ni ke umah aku bukannye kena naik bus transnasional @ mara Liner @ konsortium pon. just naik kete bapak aku, setengah jam je sampai kot? haha,takbur sungguh statement aku ni(tarik balik woi!)

ha.. berbalik pasal minggu peperiksaan,ape kata aku mulakan mukadimah ngan cite pasal kerenah2 orang timeexam. tapi kan,bila start exam jerk,mesti ada je member2 aku yg disifatkan normal ni da jd xbrape nak normal (perluke aku panggil member?? okla,coursemate)

okla,malas nk taip panjang2,aku kopipes jela ek! 

citernye bermula begini,aku ni xla brape nak pandai ngan paper Corporate Taxation ni,so.. paham2 jela time nak dekat exam ni,aku carila sape2 yg leh dikatakan 'becker' dalam fakulti aku ni. tau x 'becker'? 'becker' tu kirenye dak pandai la dalam bahasa melayunye. nak dijadikan citer,die online. memandangkan kebetulan rumet aku pon tanye pasal Tax kat aku,aku terkial2 nak menjawab,dan aku p la tanye 'becker' ni walaopon xla rapat mane pon(xpe usaha kena ada beb!)

lokasi: bilik haku yg mega dan diva

waktu: malam sedang2.

situasi: menggunakan Yahoo Messenger versi lembab.

(taip ngan penuh sopan sambil tersengih2 kat depan lappy,anggap konon2 org tuh dpn mate haku!)

haku: semekommm..
haku: nk tny leh?

(reply ngan pantas,sambil menjawab..)

bukan haku: ape die??

(masih tersenyum kambing,menanyakan soalan yg haku dan rumet haku telah kekonpiusan)
haku: R&D tu kan,ada 2-capitalized n non capitalized
haku: nape capitalized kene double ded,non capitalized xkena?

(agak lambat menaip balas,sambil malas menaip berkata..)

bukan hakulah: mmg kene mcm tu
bukan hakulah: dlm buku pun ckp mcm tu

(haku masih  dalam kevuduhan waktu itu,maka tanye untuk kepastian)
haku: explanation?
haku: cmne nk terang dlm exam t?
haku: huhu

(reply lambat lagi, sambil wat muka hina dan jelik dan memulakan ekspresi 'APE-VODOH-INI BUDAK-X PENAH G KULIAH KE?' minded membalas..)

bukan hakulah: ko dah tgk dlm buku x?
bukan hakulah: aku pun x pndai sgt

(hati membahang,hajat nak laha balik,tapi terbantut sambil wat senyum plastik,membalas..)

haku: ok la

haku: xpe
haku: thx k

(sambil menarik nafas lega dan gelak syetan,reply laju sebab xnak diganggu, maka..)

bukan hakulah: sorry ek

*utk pengetahuan korang,aku SAVE YM ni,maka integriti aku terpelihara. haha*

ni bukan cite rekaan hokeh! aku kenal minah ni dan die sememangnye xbape bekenan ngan aku dengan ekspresi muka die yg die slalu tunjukkan kalo aku lalu kat meja studi kat fakulti aku. aku ni plak jenis,'KALO-KO-X-HINA-ATAU-WAT-AKU-SENTAP' minded,aku xkan wat pape. sbb aku ni jenis malas nak amik pot. aku ni bukanla minah sentap(tapi kadang2 nak gak feel POMPUAN SKET kalo menyentap2 ni kan?) & semestinyer la aku tgk BUKU. aduhai.. kalo tau watpe aku tanye? besela,aku kat fak ni serupa cam dak huha2 sket,aku xske bawak buku study kat fak,aku ada cara belajar aku tersendiri beb!

tapi disebabkan niat aku baik nak belajar ngan budak tu jadi cam haram lepas aku dapat feedback dari die cmni. pergh!! xde ar,aku rasa kalo xtau,ckp je xtau, xpayah la cakap KO-TENGOK-BUKU-TAK? ingat nak LAHA je balik,tapi bila dipikirkan ni time exam,rilek2 dulu,start next sem aku akan wat JELINGAN MEMBUNUH sampai die takot tgk muka haku yg mega ni!

even aku ni bukan la dak 4FLAT ataupun DEANLIST,aku xpernah PONTENG kuliah,aku sedar aku ni xpandai mane,tapi kalau aku tau satu benda,aku suka share ngan orang. 

nota tanpa kaki : pasni aku nak try jadi 'becker' lak. mane tau aku leh ajar orang sambil cakap KO-G-KULIAH-X-NI? Sure sentap sambil sendu2 leleh dorang seyh!!(gelak syetan)

aku nak kena kemas bilik ni. sambung balik pasni bebeh!

5 comments:

aizul said...

hahahahahahhaha ko berjaya wat aku gelak dgn meganya...

org mcm tuh, elok ko lempar jer buku kat dier!~ hahaha

missy.hunny.lalala said...

bukan setakat lempar,aku bukak buku tu,kepit kat muka dia! hahak!!

Zul said...

kepit je kepala die celah meja.. pastu siku bg dahi die jatuh kat lantai.. *uiks.. kejamnye plak*.. yeyy.. org tuh dah abis examm...

missy.hunny.lalala said...

erk.. kejam nye kamoo ney.. yeyey dah habes exam.. yiahhhhuuu!!

maskedmaster said...

wahh!! penulisan anda semakin mantap!! syiok baco journal kamu! kehkehkeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails