Friday, May 15, 2009

i.n.t.e.r.n.s.h.i.p

arini baru laa aku leh menulis blog disebabkan esok n lusa cuti, kalo x,mmg tpakse tido awal laaa jawabnye(konon2 laa menjaga kualiti keje :P)..

this week is my very2 first week working as a professional.. no more waitress, jaga kedai,jaga popcorn counter dan jaga music station cam zaman2 habis SPM dulu2..

at 1st aku ditempatkan dalam finance department & setelah disedari yang finance dept full-house,aku ditempatkan kat Internal Audit Unit.. Yaaaayyy! sangat2 la best dan yg penting mmg minat aku nk bergelumang dalam audit ni than finance..

and the best part working kat Uda Holdings ni is..

1)UHB ada surau khas tok staff2 mereka.. so mmg xde masalah kalo nk g solat..siap ade tazkirah.. best sgt2..

2) UHB pon ade kafe khas tok staff2 Uda gak.. yg penting murah bangat,sampaikan org luar pon dtg.. kawan Matrik aku,Atip yg kebetulan kerja kat 7 eleven HQ kat Plaza Berjaya sggup dtg makan kat kafe Uda.. see..

3)environment Uda tu sendiri.. utk pengetahuan, Uda dah diambil alih bawah government in this past few years.. before this non-gov.. masih di Main Board.. tp stelah diambil alih bawah Mecd, UHB totally gov.. dan kebanyakn staff uda tuh sume Melayu.. diulangi.. Melayu.. tapi tu bukan subjek utama yang aku nk utarakan.. org2 lat situ mmg baik giler.. peramah giler!!

actually banyak lg.. tp aku xlarat nk state di sini dan aku masih dlm proses nak explore UHB ni..dan barun je sehari bekerja aku da dpt kawan yg kebetulan satu Unit ngan aku,but not UM person la.. tp sume peramah giler2.. siyes mmg best!

tapi mestila ade disadvantagenye kan.. maybe sbb UHB ni gov company,so org2 yg keje kt sini kebanyakannye Veteran.. xpon otaimer.. so agak susahla nk jumpa org kacak bergaya,macho.. opssss.. kebanyakan yg baya aku pon dak2 praktikal.. dan yg agak sedeynyer,IA dept xpakai pape2 software.. dats mean, kena buat MANUAL procedure.. tp xpe.. sume tu dah belajar time amik paper Internal Audit.. bley belajar lagi byk time keje..:) anyway.. banyak lagi nk gtau,but nanti2 aku tambah la yer..


ni la keadaan bilik aku.. sharing 2 org je.. spacious!

ni plak meja aku.. mcm meja bos kan? :P

1st day.. biasela,bosan xde keje lg.. menung2 jap..:P

hari pertama keje.. rujuk ISPPIA dulu.. yang penting sem lepas da amik IA,so,no worries..:P

p/s: kecoh kat surau td pasal virus H1N1 @ virus b@b! kat Malaysia.. so beware! pakai topeng ke ape ke.. skang da dikesan kt Sg Buloh.. tkot je nk g keje.. huhu~

13 comments:

Anonymous said...

huih
picture self-taken (betul ke)

sungguh berdedikasi sungguh ketika hari pertama!

ps:jangan jelouse, at my intern place, ade mamat2 ensem biarpun dah kawen.xP~

-kudozu

Anonymous said...

ok.salah eja jealous!


-kudozu again

missy.hunny.lalala said...

haha..cm tau2 jer.. :P mmg self capture pon.. lalalala.. xpe.. sy dh de bf.. :P

zaty said...

nasib bek kne pakai topi je..ko tau kat london..ade 1day ade sum1 skit flu on d train..the shut d whole train path dat day..sume train delay..sgt bjg2..aiya

zaty said...

topi plak..topeng ye..pmbtln.huhu

Anonymous said...

baru keje, bergambar je tau!! Ish3

missy.hunny.lalala said...

hehehhe.. besela.. gile gambao..lalala~

DEVILICIOUS said...

hahaha meh itrn tmpat sy srg boye owh lacoste suma keja sini la :p

Anonymous said...

nak tanya. intern kt uda holding ni ada elaun tak? berapa ye?

Anonymous said...

nak tye. intern kt UHB ni ada elaun tak? berapa eh?

Honey Lalala said...

ada elaun. dlm rm500. berminat eh?

nurul faezan said...

aii.. cmne nak apply untuk intern kat UDA? dekat area kl kan?

Anonymous said...

Assalamualaikum wbt.
macam mana nak apply internship kat uda holdings ni?
nak email resume n cv terus ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails