Thursday, May 21, 2009

syukur Allah masih sayangkan aku

beberapa puluh minit sebelum kejadian berlaku

AMARAN : DILARANG MEMBACA BLOG INI SAMBIL MAKAN @ MINUM. HARAP MAKYONG!

huhu~ tajuk nk gempak je kan?

macam ni, petang tadi dalam perjalanan hendak pulang ke rumah, aku eksiden.

macam mana boleh berlaku? meh aku criter, kalo xmo tau tutup mata yek!

bunyi Ego menderum...
penunggang tersebut membawa dengan kelajuan 60 km/j yang boleh dianggap berhemat,mahu berhenti di dpn lampu isyarat yg bertukar merah, tiba2 gagal mengawal skuter tersebut apabila tayar tersebut mahu terseret dan... kapow!!
aku jatuh terbaring macam Superman kat atas jalan. side mirror pecah, tempat letak kaki tercabut. dan NASIB BAIK SANGAT2 proton wira kat belakang sempat berhenti. kalo x, (isi tempat kosong)..

bunyi mmg la cm xde ape sangat kan, tapi cuba bayangkan kalo keter tu xbenti? lampu tu kaler ijau? dan nasib baik luka kat kaki dan jaket yg aku pakai berjaya melindungi dari kulit aku tercalar. cuma kaki jela luka sikit,x banyak, haisy, menurun la nilai hantaran nanti XD

puncanya : jalan licin sbb baru lepas ujan + tayar motor yang dikhuatiri semakin botak Chin! dan mungkin aku ada wat something yang Dia xsuka, tanpa aku sedari dan Dia mahu menunjukkan pengajaran kepada aku. muhasabah diri beb! huhu~ =(



kulit terkoyak =(

fokuskan lagi. ish,huduhnye kakiku!

wohoooo! aku dan myra menjadi budak praktikal UHB yang paling bertuuuuah dpt menyelit dalam Audit Committee meeting tok Penyata Pendapatan Suku Tahun Berakhir arini!(info: semua dalam AC meeting bergelar Dato' dan Tn Haji,kami? :D) xpenah2 budak praktikal dibawak masuk dalam AC meeting ni -bak kata Dato' Jaafar XD(oh ya, Dato Jaafar Managing Director UHB) - bila aku lak nk bergelar Dato'? :P

9 comments:

Syima said...

if Tuhan btol2 sygkan ko, Dia akn tarik nyawa ko.. bukan mcmtu ke?? sebab everytime rg meninggal org akan ckp,"Tuhan lebih sygkan dia"

neway ep skrg ni MC la kire?? ur dad kate ape?

missy.hunny.lalala said...

no it is.

actually has two meanings.

either tuhan sayangkan kita dengan amik nyawa kita and sayangkan kita dengan masih bg kita peluang hidup & beramal ibadat kat dunia ni.

so dont be mistake.

tkot lak u ingt, kte idop kat duni ni sbb tuhan xsyg kita.

Allah sayang semua umatnya.

phrase yg u mention tu, ayat skeptikal malay dramas.

missy.hunny.lalala said...

owh,pasal MC tu i x amik. coz i kne turun site g audit Uda Mall. xparah manepon. keje keje keje! XD

Syima said...

ur dad?

AkuFeez said...

lol cian.. btw ur ryte allahs.w.t. bg petunjuk n hidayah.. u so lucky bcoz benda nie wat kita lebih dkat ngan allah s.w.t.. get well soon!~

missy.hunny.lalala said...

my dad s usual la.. bising2.. huhU~

a.n.y.s.s said...

wah kesiannye! mesti sakit kaki tu. erghhh.

gudluck praktikal! same la kite. tgh keje kat gomen~

missy.hunny.lalala said...

tenx annys! wokeh bebeh! gedluck! keje sama aizul kan? gambate neh! :)

DEVILICIOUS said...

owh dasat tuh nxt time hati2 bwk moto sy pun naik ego tp jarang sgt2 sbb parents x caya area kl bz kalu bwk pun dkt2 je :p tc tau :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails