Friday, October 22, 2010

Mari beriadah melepaskan tension bekerja!


Ok kengkawan,kita lupakan sejenak kisah mengenai kerja, pejabat dan dokumen2 penting yang perlu disubmit. Fokuskan sahaja anak mata korang semua ke arah entry belog ini walaupun belog ini tidaklah popular dari segi followers mahupun like. yang pasti, inti pati belog ini ikhlas,tidak riak dan menunjuk-nunjuk siapa diri ini kepada pembaca semua! statement gila menikam kalbu!

Kalau diikutkan dari segi pembaca,kebanyakannya adalah sebaya dengan penulis, sudah bekerja mahupun mencari kerja yang sesuai macam aku! Dan tidak terkecuali ada yang masih belajar, ye idak? sila angkat tangan!

Tahukah anda semua, kerja adalah sejenis wabak berjangkit yang memfokuskan mangsa yang sudah bergraduasi,habis belajar dan praktikal. Xpercaya?

Makcik Enon: Anak hang blajaq lagi ka?
Makcik Kiah: Oh dak le, anak ceq baru jakk konvo minggu lepaih non oii..
Makcik Enon: La yaka, tahniah anak hang da habis mengaji. Mesti da gheja kan? Besaq xgaji?

Humangaihhh.. da nampak bukti?? Xnampak lagi??

Kiki: Wei, ko watpe skang? Dengar kata da nak grad bulan depan.(padahal tengok status kat fb dok keco2 nk grad,macam aku hahahaha)
Lala: A,ah btol le, hang ni ske beno mik tau sal aku kan? Nak kasik cekelat ka?
Kiki: Ah,buang duit aku jak! Eh,hang da keje ke?
Lala: Alamakk! Lom lagi. Nyeh nyeh. Ngah bizi apply kat Jobstreet la ni. Minggu depan 2 interview, 2minggu depan 4 interview bla bla bla..

Xnampak lagi??

Status update fb terkini:

Hamidah Cullen - Penatnye seharian kerja kat kompeni XXX! Best dapat meja besar & gaji besar! Kompeni besarlah katekan! *dengan nada riak*

Wah,status begini serius aku xrasa cemburu. sebabnya,kebodohan dia terserlah sangat2 sebab berjuta4 lemon manusia kat Malaysia aku jumpa kerja bapak bagak,tapi.. paham2 je la kan?kan?
*sambil tikam3 bantal xpuas hati*

oh,cukuplah setakat bukti sebanyak ini aku persembahkan,kerana aku nak mengajak korang menjamu mata gambaran-gambaran ini;


Tarikh : 16 Oct 2010
Lokasi: Skytrex, Taman Pertanian Shah Alam
Masa: Korang agak3???

bersiap siaga sebelum menaiki bas.

dalam bas. menuju ke destinasi!

wah,sudah sampai. masing2 memakai hanger di pinggang. *eh btol ke x ni?*

bayangkan ketinggian tangga tahap dewa tuh! kena naik tau!

ni aku panggil ZIG ZAG MAUT. mengucappp jela ko sepanjang di atas ni. =_=

Tahap ke horroran semakin terserlah!


serius aku xuka lalu kat benda bulat2 ni. wat aku tergantung2 ibarat digantung xbertali.


yang ni kacang panjang je. *sambil kesat peluh jantan*

ni lagi senang! *sambil menggigil2 pegang tali,ingat kuboq troih!*



laaaa.. harness ke nama dia? aku panggil hanger. hahahaha. XD


melompat kegumbiraan apabila misi selesai. oyeah!

Usai beriadah, jam da pukul 4 lebih. Pergi makan di Gerai Nasi Ayam Pak Mal. Dengar kata siap masuk Jalan-Jalan Cari Makan. Tapi xsedap mane pon.*ikhlas nye statement* abang2 kat gerai air tu yang keco lebih,pasar ikan pon xbising camtu.
Nasib air mangga ko sedap. haha.


Nampak menarik tak aktiviti hujung minggu kami? Bersiap sedialah untuk sakit badan satu hari pada hari keesokannya ye!


Yaaaaaaaaaayy! Inilah dinamakan riadah habis-habisan!


pi.es: sapa nak pergi,sila book awal2 ye. ^^

2 comments:

biussaraf said...

percaya!!...
memang kerja tu wabak-__-''...

Azeyra said...

suka entri ni....situasi kte lebih kurang same je, jiran, kawan2 sibuk tanya dah keje ke belum...kdg2 tension gak...pastu ade pulak classmates yg rasenya mmg sengaja menunjuk2 die dah dah dpt keje yg best2...entahlah, manusia....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails