Sunday, November 28, 2010

Pabila berniaga online pun mau kelentong

Kadang-kadang pelik dengan kerenah peniaga di blog. Barang harga murah, dijual dua kali ganda. Mujurlah aku bukan pelanggan peniaga tuh. Tapi sangat kesian jugak lah kat customer yang beli tu. 

Berlaku baru-baru ni, sebagai contoh ;
Jumpa shawl tu kat jalan TAR RM 12.00, dijual nya RM 20++. Wahhh! Sangat Over the Limit lah! Pastu di caj nya postage fee. Makin kena tipu lah sang pembeli tersebut. Nak jual pun, jangan lah sampai melampau-lampau. Orang yang meniaga kat jalan TAR tu lagi kesian, berpanas terik. Ish, unreasonable sungguh! Xcukup dengan tu, siap state kain tu high quality la, ape la. sebab tu kasi high price! Marah nih!


Terpikir gak nak wat business online, tapi lebih prefer jual product custom made, sebab orang takkan compare harga produk kita kerana hanya jauhari yang mengenal manikam! :)

nak tau siapa gerangan & alamat blogshop tu? Xpayah lah..Peringatan je untuk kaki blogshop yang ada hati nak kencing pelanggan macam kami!

10 comments:

hans said...

wah
ada juga kaki kelentong yer
haih

P/S : Re- Publish Entry Lama : Video Nih Punya Effect Lagi Power Dari Film Avatar Dengan Harry Potter..Teruja Dowh Aku Tengok!

P/S : Nak Jadi Artis Ker Nak Habiskan Belajar Dulu? Aku Buntu!

AISHA SAAD said...

aku kann memang tak kan beli on9. tetambah shawl, baju blah2...
coz the price quite unreasonable.
jalan tar murah 2 kali ganda yaww!
dah laa kaler kdg2 tak sama as picture. hohohhh.

tapi tak ler semua, cuma hampir semua. hahaha.

Syima said...

memangla~ thats why it is called online shops. dia mmg akan jual 2X ganda. termasuk dgn duit penat lelah2 dia cari brg, duit minyak, duit beli sarung envelope sume~ untungye diarang amikla siket~~

sama mcm kalau kita pergi jalan tar tu, campur dgn duit kita byr duit minyak, duit tambang lrt/bas/teksi, campur sket duit korang isi perut, jadi jgk RM20++. aha~

tp ada je blog yang 3X melampau2 harganye

Amieynna Amin said...

aku pernah beli skali beg..
tp xde masalah laa..
kdg2 pun tgk harga shawl mcm xlogik..

Honey Lalala said...

mengikut ilmu perakaunan&perniagaan haku yg xseberapa ni,orang yang berniaga online lebey3 lg tudung,opcos beli secara pukal/borong kannn.. dan mestila dpt harga JAAAUHHH lagi murah.. nak compare orang berniaga kt Jln TAR tu,byr sewa lg,byr gaji pekerja lg dll.. kalo jual kt blog, blog dah sah2 la free,xde sewa2.. soo??postage? bukan kalo beli kena byr postage sendiri ka? rasanya online shop ni la paling ridiculous bab2 tudung2 sbb ternyata jual kat merata2 ada.. BUT! but.. kalo bab pakaian, beg lebih2 lagi brgan dr oversea, tu xkesah.. sekian! heehe

ahsfantasy24 said...

hadui parah siap wt naik brkali gnda nei, huk3 xmmbntu langsung,.

Honey Holalok said...

ko ni poyo je lebey ye pompuan.sijil ko ori ke pasal akaun2 nih.ntah2 beli cam Dr Fadzley

Honey Lalala said...

ish ish ish. intruder sunggoh! ko menyemak kt cni watpe? dah sah2 ko ni baghal. g baca blog aku dari A-Z sebelom nak judge sijil aku beli k? fitnah2.. nnt mati merayu2 la ko nak mintak maaf sbb memfitnah orang.. isyyyy.. perlu ke ak maafkan ko? opssssie!!

=p

Ilham said...

Maleh aku nak layan ko ni..Esok ko scan da masukkan la pulok sijil ko kat blog ko ni mcm uncle sekel tu.samo jo la ko pun.nk publisiti pun xyah lah paste komen tu dan highliht kan.Memburukkan orang dosa.Nak kira macam mane lak.Kalo ye ko sekolah tinggi,LU PIKIRLAH SENDIRI...

Honey Lalala said...

Ilham woi, dah sah2 aku ni bukan spesis die n aku benci dia, watpe aku nak scan? apekebodoh sgt aku nak kena ikot cakap ko? for sake of what? xperlu kot aku nk puaskan ati ko. wat geli jek! ko terasa diri ko diburukkan ke, atau mmg ko dah sedia buruk? maafla,aku just paparkan siri fitnah ko ni jek kat blog aku,yang penting bukan FITNAH cam ko. BLOG AKU,AKU PUNYA SUKA LA,KAN? PEACE YA!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails