Sunday, December 5, 2010

Orang kata sijil aku xori, beli macam Dr Fazley. (Kesian Dr Fazley tercalit sama)


klik gambar ini untuk penglihatan yang lebeyh jelas




Alkisahnye begini, aku sedang mengikuti perkembangan seorang lelaki yang layak digelar pakcik yang sangat hawwwt sekarang, menghadapi tuduhan saman daripada bekas permaisuri yang kita amat sayang & sanjungi. Serius talk,aku memang mengikuti perkembangan belog pakcik tersebut. mula2 jadi silent reader, then aku memberanikan diri mengomen sebab aku tengok gelagat beliau sangat2 annoying. Kenapa?

kenapa panggil pakcik? Orang panggil dia dalam bahasa omputeh iaitu un**e, xnak la kasi link pulak,kang hot pulak dia. :D

Bagi aku dia boleh jadi punca orang xhormat institusi kerajaan. Dan, aku mengomen mengenai status keturunan dia yang orang sedia maklum mulia, tapi tercemar kerana mengaibkan orang. Tidak salah bukan? Yelah, sebagai contoh, bapak Ketua Polis Negara tapi anak jadi perompak. Tak sama ke perumpamaan yang aku bagi ni?

Dan aku rasa cousin/pengikut setia/adik (maybe) pakcik tu melenting. Siap memaki hamun. Wah,ini sudah lebeyh.

Bukankah semua umat manusia di dunia ni keturunan Nabi? Nabi Adam bukan? Dan siap ada 'ugutan' nak memijak perut aku. Walaweyh, dah la letak nick anonymous, pastuh nak pijak perut. Be gentle man, ko nak gertak2,tapi ko x 'bagi salam' siapa diri ko, kenapa? Takut ke? Oh,bukan ini niat entry ini untuk mencabar, tapi pemikiran dangkal manusia macam ni lah meramaikan populasi manusia bodoh kat dalam Malaysia ni.

Dan merujuk kat gambar tu, aku pakai sijil x ori. Pape jelah Labu, aku xmintak ko percaya pun sijil aku ori ke x. Tapi kalo ko membaca blog aku secara TOTAL, baru ko tau siapa aku. Jangan main sedap mulut je berkata2. So aku assume ko budak baru akil baligh tapi xbersunat. Sebab tu cakap ikut sedap pakai lutut, bukan pakai fakta tapi AUTA. Dr Fazley, kesian kamu, xpasal2 kamu dpt nama. Janji Dr Fazley tu berpendidikan. Ko ado? Nan ado kot?!?

Pasni malas dah nak mengomen kat ruangan pakcik tu. Sebabnya banyak orang ba wau da wau ha kat dalam tu mengomen tak pakai alif wau ta kof!

So,kepada yang memfitnah tu, pandai-pandailah ko minta ampun xpun jumpa di akhirat ok!

p/s: Fitnah tu lebih dahsyat dari membunuh. Need i say more? Sume orang tau kan? Oh,budak baru akil baligh maybe xtau pape. So,abaikan je. Secebis kuman je nih. :)

ini bukan kali pertama aku dapat komen camni. Well,xsume orang suka kita.peace!

16 comments:

mie said...

tu dia!!!
no komen... hehee

Syima said...

hahah bengong org tu, biarkan je~ biasela dlm tenet kan byk org mcmni~~ entah2 kat luar x sebrani mana pun

Honey Lalala said...

selalunya yang suka komen memb*b* buta ni budak2 je. orang dewasa xkan buat camtu :)

Fyzal said...

biarkan je orang macam tu. itu semua dengki la tu. tah tah sijil dia tu yg tak ori. *teremo* plak.. sory.. hehehehe..

Honey Lalala said...

thxs dear friends :']

Cikgu tadiko ko.. said...

Kalo la ko ni telus,nape publish komen yang ko suke je.Ape2 je la.Yang hipokrit pun engkau.Menghina keturunan nabi?.Hmm..lg dahsyat dari yahudi ko nih..Lu pikirlah sendiri.Ko nak hentam seekers tu hentamlah die sorang,yang ko hentam seluruh keturunan pehal...

Affuan said...

fitnah itu lebih teruk dari membunuh. jom kita "bunuh" ankel ni. sekeh reramai! muahaha

:.nick.: said...

hahahah...nk drop komen gak la....tu dier tajuk howt gitu...lam pakcik nyer blog siap ader letak link blog awak lagik ha....jap lagi memang berderet2 la masuk blog awak...hahah ...hah aaper lagi jap lagi masyukkk wo nuffnang.....kene ucap time kasih ngan org yg tak puas hati tu sbb menfameskan blog nih....yeyyyyyy....sakit ati tukau jadik untung ok wat kan....

dodol said...

chup.. chup.. mamat tue ckp xsalah pasai Dr Fazley. check this out babeh..

http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-11712992

dodol said...

lorr..

kena puji ko baru boleh publish nie,.. huhuhuhu

Honey Lalala said...

hadoiyai. dah mmg blog aku ni setting kena kasik tuan punya baca baru approve. dan aku xpernah tapis2 la beb. kan aku kerja. mmg kena dengan nama cikgu tadika ko nih. pity u! kesian2..
watpe aku nk kutuk seluruh keturunan dia? aku kutuk cara pembawakan dia yang xseberapa mana tu.. owhhh.. to sesiapa yg terasa tu harap maaf ye.. ko xpaham bahasa MELAYU kot.. bahasa JAWA baru paham yek? lalalala~

Horney Hulahuplopulok said...

Assalamualaikum & salam Maal Hijrah ye cik Honey Holala.(ape punye name ntah register kat Jabatan Pendaftaran nih)
Kalau ko telus,bukan mami jarum,kaki gossip,(a.k.a Pembuat Fitnah Sebenar,a.k.a baling batu sembunyi tangan) taruk name sebenar,hp,alamat kat blog ko,xyah beridentitikan pose kat Reject Shop tu je.Aku malas nak layan kepale ko ni.Email aku aku kat blog aku tapi ko nak gak tulis komen bahasa diperkosa ko tu kat coment box aku...tapi aku x sensor pun.Gentleman.Dikesempatan ini,AKU MENYERU,ape-ape hal ko tak puas hati,tak tido malam,hantar je kat email.Xyah mencemarkan dinding comment box aku.Kalo ko buat gak lagi aku takleh halang tapi aku janji,kalau publisiti yang ko nak,aku akan buat satu posting higlight fasal kesucian&kemurnian budi bahase ko je.Lepas ni leh la tgk stats ko,ratings mesti naik sebab blog aku minimum sehari pun ada 6000 lebih visitors.
Salam Ukhuwah,
mohd.fauzi77@yahoo.com

Honey Lalala said...

ayat ko pun dah nada bongkak. aku xberminat nak expose sume info aku sebab aku bukan artis. im just an ordinary blogger than prohibit an attitude of SLANDERING people. this is not a gossip blog. eh,77? pakcik rupanya. pakcik,sila la matang sikit ye. saya 10tahun lg muda dari pakcik,leh pikir baik buruk kalo expose info buta2 kat sini. xpenah dgr byk exploitation info? maybe you dont know anything kot.

sorry ya, i dont need you publicity esp from your blog. this is not me.

peace!

Honey Lalala said...

nick- haha,lawak la ang ni. xmo la,xpenah cek nuffnang. saje je letak iklan sbb cam best je tgk kawan2 wat.boleyh x cenggitu? ngeheheheeh~

Honey Lalala said...

dodol-xpyh puji,mmg setting cenggitu. dlu pnah kena spamming. sbb tu wat gni.

affuan-membunuh? xpyh la.. biar Allah yg tentukan.. baideway,die mmg memalukan geng2 arab yang baik & mulia tu.. ish3..

dodol said...

6000 org sehari masuk ekkkk?? ko nak kelentong.. bi0r la nampak logik skit.. says.. 10 org masuk sehari (kesiannya.. penat jer jari naip kn..)

xkan 6000 org masuk komen max 5 org jer.. buang masa aku saja check blog ko! bodoh! bodoh! bodoh! err... maksud aku,aku ler sbb percaya kat ko..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails