Wednesday, July 23, 2008

ari yang gelap!


arini mmg ari yang bosan.bosan nak mati.pagi2 kol 9.30 aku da bgun g mandi tok g class critical thingking.(haih bosan ya amat ini class!).dan nasib baik kalini tidur aku xdiganggu dek bunyi bunyian motor2 minah2 budget rempit.ke aku yg tido mati akibat penangan 'my lovely samsoon'?
ape - ape ajelah!

arini aku g class critical thingking kol 10-1(lama nak mam) pas2 ade lak class MA2 kol 2-4ptg. bosan!bosan! xtau nape. arini otak aku cam malas je nak mencerna ilmu.
tapi sesuatu yang menggemparkan telah berlaku! pas habes jer class MA2,kawan baik aku aka ain kol aku n kata moto dia hilang! astaga! biar btol! aku pon berlari seratus meter di sepanjang koridor bilik tutorial n ya! mmg motor ain hilang!
astaga...aku mengucap banyak2,mmg terkejut gile yg amat! mcm xcaya,mane xnye,moto ain btol2 diparking dihadapan MUZIUM SENI ASIA n situ mmg port lepak pakgad!
waktu aku da sampai,muka ain da merah giler,aku nmpk air mata dia da meleleh2(cuak giler aku time tu),kalau aku yg hilang motor tu,kebarangkalian aku jadi gila mmg tinggi!
dipendekkan citer,dalam keadaan yg kelam kabut giler,aku selaku sahabat(ecece) g la temankan ain ke pejabat guard kat 12th,buat laporan n kitorang g tggu keputusan dr ketua pakgad tok tgk cctv. ktorang tgk kat cctv,mmg sah2 nampak pencuri tu ngan selamba badak je amik moto ain mcam moto dia! mmg hampeh! aku sumpah dia seluruh keturunan xkan selamat!!!!

serabut,mmg serabut.ptotnye aku ada class advance audit,tp aku amend disbbkan kes moto ain ilang ni. mmg ((*&^%$#@ btol la pencuri motor tuh!
last2,ktorang decide nak wat report polis esok sbb nk tunggu bf ain sampai kL..

kesimpulannaye,jagala moto korang baik2,xkisahla moto ke keter ke basikal ker,ape jenis asset korang,tatang la ia seperti anak korang.~_~

di sini aku ada sedikit tips (aku xla pakar dalam menjaga harta benda tp ni cdgn aku je laa)
1.beli la mangga besar gile solex pas2 rantai yang mcm ikat anjing tu. aku mmg pakai mangga cmtu n ramai kwn2 fak gelakkan aku tp aku xkisah asalkan motoku sentiasa selamat.aminnn.
2.jangan modify ape2 kat motor korang.xkisah la cat ke,tukar set ker,biar ia seadanya sbb kalo ilang,korang gak rasa rugi.
3.aku cadangkan pakai la security yang leh berbunyi cam alarm kete(masih dalam perancangan aku) coz ramai suggest aku pakai security tu sbb safety.at least berusaha beb!
4.sebelum tinggalkan moto korang byk2kan berdoa n bertawakkal.tu yg penting.^^,

insyALLAH esok aku update kalo aku g bilik ain lg.tata!

p/s=internet oh internet kapan kamu kemari???? T_T tsk..tsk...~

2 comments:

maskedmaster said...

ilang moto? biase lah. cost living makin tinggi. jenayah makin meruncing. semua pun makin tinggi. kamu jek yg tak tinggi2. hakhakhak

nisdasyarfini said...

HAH? sangat terkejut + konfius ak dibuatnya.. smlm pny la elok dok sembg2 pasal moto masa pakgad dok bwt hal2 meng'clamp'ing tyme rehat klas critical thinking.. terkejut.. bersabar tue je ak leh ckp kt ain..

lg 1, bout internet blok ko tue, akan ad wireless.. maknanya, s1 akan pki wireless n kne dftr utk wireless xyah gna LAN.. ini apa yg penyelia ckp ms kitorg meetg laa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails