Tuesday, March 23, 2010

My Last Dinner


Tora datang lagi!! Dengan permainan baru..opss...

Dah lama belog ni bersawang, so aku meriahkan dengan entry baru fresh mresh lagi ni,hohoho...

Alhamdulillah,Encik Lappy sudah sembuh,rupanya RAM berhabuk jer,cis,penat leleh2 air mata ingat dah meninggal.=p

Ok,straight to da story k!

Dinner Accounting Nite yang diadakan pada hari Ahad yang lepas.

Theme: Mystical Twilight
Food: Chinese Cuisine(aku dah naik boring+muak dah,tapi nak wat cmner,ni je yang terbaik katanyerrr)

kawan-kawan

kat Hall

sebahagian rakan semeja

Oh,ni bukan bf ye! Kawan sematrik ye. Die avai lagi.Any1 interested?

1st time mekap tebal dowh. Credit to Mamar. MAC ok, MAC! :p

perlu ke aku komen?

nak mula mana? Kebaikan ke, Keburukan?

Ok la,kebaikan dulu ok?

Kebaikan:

-Meriah sebab ada Dance Floor. lain dari yang lain.

-Makanan lebih banyak berbanding dinner 2nd year yang aku pergi dulu,ada 2 dishes je.kalini ada dalam 8 xsilap.(aku lupa daa)

-Persembahan pentas yang mantap.
Ok itu saja!

Keburukan:

*Tengah makanan nak datang, dan2 la tu lampu ditutup. aku ingat lagi,waktu makan ayam,gelap gila! Tercari2 ayam kat piring tu,nasib xterpelanting jer.

*Waiter kat sana hampir 99.9% Lelaki dan Mat Bangla. Sorry to Say la, diorang tak ubah macam buruh kasar nak bina bangunan. Main campak piring. Etika mane? Nak agihkan makanan pun xreti, ada yang terlebih,ada yang terkurang sangat!

*Ni yang aku paling marah. Kitorang datang lambat sebab nak solat dan majlis pun mula lepas maghrib. Naik pun guna kenderaan sendiri. dh siap emel kat pihak pengurusan dah. alih2 sampai, nombor kad jemputan kitorang xboleh masuk dalam Lucky Draw. Alasan:Sampai selepas pukul 6. Nak aku azan kat telinga diorang ke?

*Goodies a.k.a door gift yang... serius hampeh!!. Dinner 2nd year dulu siap dapat Pendrive. yang ni? dapat freebies tahape2 tah. kalo pergi ekspo mane2 kompom dapat mendalah ni. Ala free shampoo la,minyak rambut la. Puhlease! xde benda ke korang boleh bagi buat kenang2an at least Mug ke? Takat bagi beg kertas,iklan,bek gi career path!(p/s:xkonsisten! yang datang awal je dpt bear,tp bayaran sama jugak, RM80??)

*Paling aku hangen... Last2 minit meja kitorang kena tukar without further notice! WT Heck! aku penat2 datang awal pagi cop meja depan Dance Floor,pas2 sedap gigi je tukar belakang dengan tanpa rasa bersalahnya. Adooii pengurusan teruk sangat la! =(

Alamak,terkomplen banyak pulak. =p

Kesimpulannya majlis ni
banyak cacat daripada sempurna nya. Tapi aku puji la usaha diorang bersusah payah wat buku Accounting Nite walaupun banyak typo error yang xtau nak maafkan ke tidak. Kata pandai2,kan?

papepon,terima kasih banyak2 laaa kepada pihak yang bersusah payah organize dinner ni,jasa korang amat2 laa dihargai. tapi tolong la jangan mula2 nak tarik orang cop table cakap punya laaa manis, bila dinner je, wat2 lupa plak!

Siapa2 yang terasa tu,jangan marah ye! Aku hanya menyuarakan hak sebagai customer. Terasa diri ini dikhianati.=(

Akhir kata, Final Exam pun dah nak dekat kan?
All da best! =)

Mode lagu for diz entry: Lenka-The Show

I want my money back...lalalaala~

2 comments:

saya_arief said...

beznyer p dinner,
ade makanan2 lebih x..?

Honey G said...

ada,dah kuar jadi tahi dah pun ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails