Wednesday, October 3, 2012

Bila Muka Garang Nampak Tak Garang

Semalam auntie telefon;

"Hari ini kelas combine ye,student ramai dah stop kelas jadi nak combine dua kelas jadi satu kelas. Ok x?"

Aku pon jawab, "Ok."

Sekali hambek kau. Kiri darjah 1 + 2. Kanan darjah 3. Aku? Dah macam pengasuh kanak-kanak kindergarden. Bising tak hengat. 

Dimanakah kredibiliti aku sebagai kakak yang garang di rumah? Kenapa di sini mereka seakan tidak terancam dengan kehadiran aku? Why???


Kelas dah tamat. Masuk pula guru subjek lain. 

Kami bertegur jap. Aku bertanya;

"Kenapa bila u masuk,kelas jadi senyap je? I masuk punyalah bising. Dah macam pasar malam!"

Lalu dia menjawab;

"Sebab i ni singa,sekali i jeling,semua diam,"

Tapi.. kenapa bila aku jeling,semua murid terpikat tak layan?? Any tips nak handle bebudak nakal darjah 1,2 dan 3??

Adesssss.. nampak sangat muka aku ni friendly kot? :P 

Sila jangan muntah. okbye!

p/s: Akak kerani tukar balik jadi 2 kelas sebab kesian tengok aku takleh handle. Bukan tak boleh,tak sampai hati nak bertempik. Tekak sakit sejak 2 minggu. Hadoi~

2 comments:

لين Si Pipi Merah said...

nak buat camne muka tak garang tapi nak buat garang ;)

Mysara Ab Rahman said...

ish pening nk layan bdk2 ngah meningkat nek dlm umur cm tu...
klu kte garang bru dorg dgr ckp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails