Friday, April 21, 2017

Fitness Tracker Murah Ala FitBit


Assalamualaikum Korang!

Sementara nak kumpul bahan untuk cerita Rumahku Syurgaku Part III, aku nak share satu benda yang best ni. Rugi tak share rasanya kalo pakai benda ni sensorang. Kehkeh.


Mungkin ramai yang dah pakai kan? Korang kenal kan Fitbit? Yes, fitness tracker yang direka khas untuk orang bersukan. Macam aku yang baru reti nak insaf dan bersukan, sesuai la kan?Kalau korang perasan, model yang aku pakai ni sebijik macam model Fitbit Alta.


Masa nak beli fitness tracker ni, aku buat perbandingan dan survey dulu. Dan dah tentu la fitness tracker yang terkenal macam Fitbit ni menjadi idaman setiap orang. Tapi memikirkan harga dia yang sangatlah tak mampu milik, aku batalkan hasrat dan mencari alternatif lain.

Aku cari fitness tracker yang ada fungsi penting sahaja macam kira tapak perjalanan, pembakaran kalori, tempoh berapa lama penggunaan. Takat nak jawab call & SMS tu aku xberapa kisah sangat sebab bukan best pon jawab call guna jam. Haha

Dan kriteria yang aku cari adalah yang paling penting mesti ada paparan jam. Sebabnya aku taknak pakai dua jam. Cukup pakai FT ni, boleh tgk jam.

Alhamdulillah, FT ni menepati apa yang aku nak. Dan yang paling penting dia mampu milik!



Hah, ni dia. Banding dengan Fitbit, dah tentu la macam Beauty and The Beast kan? Dari segi kualiti, lebih kurang sama je. Cuma berdasarkan apa yang kawan aku selaku pengguna Fitbit, dia kata Fitbit lagi accurate. Tapi aku pakai ok je takde pulak masalah.

Ha, nak tahu apa kelebihan pakai FT ni?
  • Cas guna USB. Cabut je handle tepi tu, cucuk dekat charger atau USB laptop
  • Bateri tahan hampir seminggu
  • Boleh set target step, sebagai contoh target nak 10,000 step hari ni, kalau berjaya capai, dia akan vibrate dan keluar simbol piala, tanda ko berjaya capai target. So, rasa bangga la sket kan. Tapi jangan la setakat 1,000 ko set. Rendah sangat targetnya.
  • Pengganti jam. Siap ada tarikh lagi.
  • Boleh set alarm.
  • Boleh set timing nak buat senaman.
  •  Dan macam-macam lagi!
 Apa lagi, lekas-lekas ke LAZADA dan buat perbandingan harga! Yang penting murah & berfungsi!


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails