Tuesday, July 26, 2016

Photoshoot raya 2016 bersama G.I Photoshoot

Assalamualaikum!

Hai, teruk nau nau. Lama kemain berjanji nk update, satu hape pun takdek!

Kalini kena update jugak, tunai...


Mood raya masih lagi tengah terawang awang, 21 Syawal tapi masih lagi belum lewat dan terlambat aku nak ucapkan Selamat Hari Raya ya!

Dan macam tahun sekian sudah, tahun ni kami buat photoshoot raya untuk kami bertiga dan kalini kami jumpa promo menarik dari G.I Photoshoot!

Aku ambil Pakej 02. Harga RM150.00, dapat sesi bergambar 30 minit, softcopy dalam DVD dan frame gambar 30x20 inci. Besar tu frame dia!

So kami setting date selepas raya. Almaklumlah kalo fotosut sebelum raya, muka memasing menahan lapar je karang. Baik buat lepas raya.

Tarikh yang dipilih 10 July, hari raya ke 5. Ok sangat la tuh. Mood raya masih lagi membara!






Ini antara hasilnya!

Sejujurnya aku memang suka gambar ni berbanding gambar raya tahun lepas, nampak lebih cantik dan mulus di situ :p

77 gambar berjaya disnap dalam tempoh 30 minit, not bad ok!

Well, gambar yang aku upload ni semua gambar si kecik ni xduk diam, dia ni time photoshoot la nk buat peel, nak berlari sana, xnak duk atas riba, nk mainan la. Sabar je ummi abi ngan kamu ni Sofia -_-'


Cameraman pun memang friendly, pandai capture moment dan nampak berpengalaman sangat - sangat sebab dia reti handle si kecik ni.

Tak sabar tunggu frame siap!

Till then, assalamualaikum!

Saturday, April 30, 2016

Im Back!!

Assalamualaikum,

Aku pasti ramai dah xbaca blog ni. Almaklumlah dah berkarat. Lama tak update.

Saja je blogwalking blog sendiri. Bila baca je posting lama lama, rasa macam :

"Tak matangnya aku masa tu. Oh hipsternya ayat. Rempit sungguh aku masa tu"

Haha. Serius. Bila dah berkeluarga ni, masa untuk menghadap laptop, blog, dah terhad. Lebih kepada menghadap anak, suami dan kerjaya.

Bukan rasa tak bebas ke apa, tambah sekarang aku tengah sambung Master, lagilah life tu xde. Tengah menunggu dapat skroll master dan merdeka la jawabnya hehehe.

Bila difikir balik, baik lah aku close je blog ni. Macam dah takde fungsi pun ada dari duk menyemak je kat laman sosial ni kan?

Okbai!

Wednesday, November 25, 2015

Terbiar

Assalamualaikum semua!

Maaf la dah lama blog ni dikemaskini.

Sebenarnya macam - macam aku nak sembang, kongsi. Tapi masa menaip ni sangatlah terhad.

Dengan kerja di pejabat yang sangatlah infinity tak tahu bilanya nak habis.

Insya Allah kalau ada masa aku akan update juga k?

Latest news, aku tengah busy dengan assignment yang sangatlah havoc, bulan depan pula exam. Buku satu apa tak baca. Forum tak jawab.


Matilanak....




Thursday, July 9, 2015

Hobi Baru - Mengejus!

Assalamualaikum!

Dulu, hobi carry anak pakai carrier ergonomik. Sampai beli setiap jenis sebab nak merasa. Alhamdulillah dah jual balik sebab nak guna yang mana betul2 pakai je. (nanti akan kuupdate di entry lain)


Namun kini.. hobi baru. Yang mungkin tak bermusim. Sampai bila-bila kot?


Mengejus!




Jus Jambu Batu



Jus tembikai



Jus epal hijau + epal merah


Jus epal merah+pegaga+sawi

Jus ni bukan jus yang ditambah air ye, jus ni semua datang dari buah-buahan tu sendiri. Banyak kan dapat hasil? Kan best kalo kumpul stok susu banyak gilos macam ni.. :D


Tuesday, July 7, 2015

(REVIEW) Lacte Duet Bermasalah??

Assalamualaikum.. Ha.. kontroversi tak tajuk dia??

Biasalah.. sebut je masalah kemain laju orang semua nak tahu apa masalah polan si polan kan? Macam tu jugaklah dengan barang - barang..


Berikutan entry LACTE DUET PILIHANKU ni, ramai gak la bertanya mengenai pam ni. Almaklumlah tahun lepas tak banyak review lagi, sebab barang baru kan. Selalu orang suka rely kat barang yang well established macam MEDELA, AVENT sebab JENAMA dia dah lama..

Namun, aku ambil risiko! Sebabnya TUJUAN UTAMA aku ialah PAM MAMPU MILIK. 

Dan kebanyakan komen bertanya mengenai ke'BEST'an pam tersebut :


  • Salam sy nk tnye.. Sy pon berminat nk bli lacte.. Tp sy nk tnye.. Lacte ni bunyi die senyap cmne ye? Kalo sy pam dkt meja ofis, org dkt kiub sblah bole dgr ke?? Skang pam sy gune bsg sgt..


Okeh.. aku pengguna Lacte Duet ni nak dekat setahun lebih dah. So far memang senyap. Dan ya, aku memang pam di meja ofis (sejak ber-freemie ni), kalau cubicle yang rapat kecik kedekut tu dengar sikit2 jela, tapi xkuat! Bunyi brrrr.. (bergegar camtu je) tapi memang sangat minimum! Kat meja ofis aku kiri kanan lelaki, dah lali dengar bergegar halus tu. Sebab ianya tak annoying.
Tips: Nak elak bunyi bising, letak pam atas bantal. cover di atas dengan kain pape yang tebal & cushy. Macam ni ha.



  • As salam sis..nak tnya..lacte duet ni byk x part yg kena basuh?


Sebut pasal part ni. Kalau dibandingkan antara FREEMIE dan part HORN LACTE, HORN LACTE lagi banyak. Banyak pun takde banyak mana, just corong, salur susu, valve, botol. Cuma ekstra sebab dia ada silikon. Itu je. Tapi senang basuh. Banyak tu normal sebab ianya DOUBLE pump. So DOUBLE barang dia. Kalau beli freemie, memang xbanyak. Sikit je nak basuh. Itupun malas gak nak basuh. Huihui



  • Sakit x guna freemie ni sis? Ke ala2 lacte?


Bagi aku, tak sakit. Sama je macam pakai lacte. Beza cuma tak pakai horn dah. Senang. Cuma sangkut je cup tu dalam bra. Masukkan tube. Setel. Nak berjalan ke, nak memasak ke, boleh. Aku siap berlari-lari sambil ber-FREEMIE. cuma lari manja je la karang tumpah plak. Takde masalah.


Dan soalan - soalan lain seperti ...


  • Tak leceh ke powerbank besar gedabak tu?
  • Nak beli kat mana? Berapa harga?

Powerbank tu actually pinjam dari abah aku, ikutkan dari HQ GMTA kata powerbank setakat 8400 maH pun boleh guna. Tak perlu sampai 10000 maH. So beli je Powerbank comel kecil tu. Memang compatible dengan Lacte nih. 


so FAR takde masalah bagi aku pam LACTE DUET ni. Kita sebagai pengguna kena jadi kreatif dalam menyelesaikan masalah ni. Mana-mana BP ada masalah. Takde yang perfect tip top. So far LACTE pernah juga la rosak (sebab salah aku) sekali dan berjaya repair dalam tempoh waranti. Kalau nak cepat lagi elok pergi je kat HQ dia sendiri di Kinrara tu, setengah jam je dia repair. Kalau pos boleh, cuma bagi yang takde BP spare kesian gak la...

Nak beli? Boleh contact daku ye, xpun drop comments & details nanti ceq balaskan yea..  so far harga tak jauh beza.. naik sikit maybe sebab GST tapiiiii


FREE SHIPPING OKAY! :D


Apa- apa boleh emel ye? sofahani87@gmail.com atau hubungi Telegram @sofahani




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails