Tuesday, February 4, 2014

Ke Tanjung La Kita :D

Assalamualaikum semua! See, bila dah ada mood menghapdet belog kembali, memang nak updateeee je memanjang kan?

Sekarang ni office pon dah tukar operation hours kepada 8.30 pagi, so sempat la luang masa kat belog buchuk ni untuk update pape yang patut :D

Dalam tempoh cuti CNY baru-baru ni, korang ada gi memana x?

Mcm aku, YES, aku balik kampung. 

Kampung suami aku. Hahaha. 1st time okeh!

Ni actually kampung bapa mertua ku, bukan di Pulau ye, di seberang je (:

Kiranya pemergian aku ke Penang ni untuk memperkenalkan aku sebagai ahli keluarga baru di sana, bermesra-mesra dengan sedara mara di sebelah suami.

Kalau diikutkan, Penang aku agak biasa juga sebab aku memang ada saudara - mara kat sana, pernah juga pergi Pesta Pulau Pinang suatu masa dahulu.

So, xde la kekoks sangat :D


haaa. Ni la rupa kampung ku. Memang suasana kampung habis, lupa nak ambil laman belakang, luas kemain mcm padang bola. Siap ada macam-macam jenis pokok, pokok Durian, pokok Daun inai, pokok Mahkota Dewa malahan pokok Durian Belanda pun ada!


Pagi-pagi memang panas membahang sikit lah. Tapi kalau dah masuk malam, sejuk kemain! Tidur tak payah ON switch kipas, memang sejuk!



Jadi.. masa ke Penang ni lah bermulanya jalan-jalan cari makan lepas pergi kenduri sedara - mara kat sana!

Kitorang memulakan pencarian makanan di Padang Kota, so antara makanan yang sempat dijamah ialah ;


rojak


Pasemboq Tersemboq :P


Kerang rebus


Sotong Kangkung


Sotong Bakar


Fuhhhh! Puas hati dapat merasa. Aku makan bukan banyak pun, setakat rasa sampai ke tekak pun jadi la. Dolu-dolu pernah gak singgah di Padang Kota masa habis matrikulasi, tapi xsempat nak merasa sebab dah nak malam masa tu, dan dah lewat sangat :(

p/s: kat Medan Selera Padang Kota memang tersangatlahhh ramai peminta sedekah. So sesiapa yang nak ke sana, bersiap-siap la duit pecah RM10 dalam RM1 sekeping. Kalau tak, naya jer takde duit pecah. Ahaks!

Pastuh kitorang ambil angin jap di Padang Kota. Seronok tengok ramai orang bersantai kat sini.


Bersama mak mertua. Gemuk seyh! Memang kena diet 100 hari la pasnih :(


Incik suami pun tak kurang gemuknye :P

Ni pulak masa ke kenduri sedara di Kampung Tobiar ;


yang takde dalam pic : adik Ipar Adam & Amin. 


Sebelah aku tu pon mak buyong gak. Sama due dalam bulan May ni Insya Allah :) 

GEMUKKKKKKKKKKK!! (ilusi optik je tu korang, sila jangan percaya :P)


Dalam banyak-banyak makanan, ada dua makanan dalam list yang tak sempat dijamah :( balik-balik je nanges2 leleh dah kat rumah. Woi tak pernah oke sedih tak dapat makan. Selalunye kalau tak dapat makan, aku akan cari je kt KL. Ni dah sampai murung seharian. Incik suami dah pening.


Nasi Kandaq Deen & Mee Udang Sg Dua. Ni semua pic instarepost. Leleh2 tgk gambo ni. 

Terus incik suami ajak gi minggu depan naik bas. Bahahaha teruk betul penangan jadi mak-mak ni! Layankan jela ye binikmu nih :P Bila lagi nak mengada kan? Nasib baik binikmu ni tak mengidam Rantai Emas Habib Jewels ke, Galaxy Tab ke kan? Kan?



Bersyukurlahhhh~~ :P

1 comment:

sha said...

salam dear,
if berminat dengan set bersalin Tropical Herbs (Amway), Nona Roguy, Tanamera or Shaklee boleh dapatkannya dgn harga promosi di FACEBOOK : charmsandcolors or 019 6555700. 100% original product :)

http://kisahqaseh.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails