Monday, December 7, 2009

Hepi Monday

salam semua!

hari ini (Isnin) merupakan hari yang sangat2 gembira dan bermakna bagi aku! dan hari ini boley dikatakan sesuatu yang aku xjangka telah berlaku.


sewaktu kitorang sume sibuk2 menjawab soalan CompTia 220-602 kat pc,tiba2 Mr Mark memecahkan keheningan pasal penerima hadiah utk presentation Gaming Desktop tempohari. aku pun wat xkisah jerla,sbb aku tahu kompom xde peluang dan harapan punyalah sebab kaum lelaki sume hebat2,nak2 pulak bab2 komputer.mmg kalah la aku! =_=''

Mr Mark kata nak umum Rabu ni,tapi tibe2 die xpulak tak sabar nak umumkan pemenang sekarang jugak.dengan selambanya dia pegang 5 keping CD pas2 die pass je kat pemenang.dan tiba2 dia lalu kat aku,dia bagi CD tu kat aku. aku pulak wat muka ---> 0_o? wadehel?

dan aku xsangka aku dapat CD tu.dan aku budget mungkin Windows Vista.bersyukur jela,janji ori kan?:) :)

dan kemudian Mr Mark sebut nama cd yang kitorang dapat tuh. dan aku dapat..


windows 7 Professional
original okeh!

nak terbeliak kot mata aku waktu tu.seronok jgn ckpla.yela,gile xsangka aku menang.aku present gile simple je kot.aku pun pelik.hapela Mr Mark pandang kat presentation aku ni.tapi janji aku da wat sehabis baik![ye kot aku wat skrip siap hafal2 lg =D]

dan xlupa juga,aku nak ucapkan banyak2 terima kasih kepada Mr Zulfaisal,Haris dan Mutalib sebab korang banyak tolong aku dalam memilih komponen2 untuk Gaming Desktop.dan kini aku tidak lagi buta komputer! cuma celik sedikit jela,hehe.

tak lupa juga,tahniah kepada

-Te ng[melayu tp nama pelikk] sbb memenangi Windows 7 Ultimate
-Ibrahim-ko mmg layak menang ar! Windows 7 Home
-Om-Windows Vista [mmg best!]
-Sorang budak chinese[aku lpe nama sbb die pendiam sgt hehe]-Windows Vista

serius,aku xpernah meletakkan tanda aras untuk menang Windows 7 ni,even pe yang aku dpt ni xla sehebat W7 Ultimate tapi aku bersyukur sangat2,aku ni mane reti langsung bab2 PC ni.tapi memang berharap jugakla nak menang[sape yang xnak menang kan?benda free bernilai RM600++ tuh]
dan dalam keadaan aku wat presentation tu,macam2 masalah yang datang,alhamdulillah aku dapat atasinya.:)

mungkin bg korang entah ape2 je menang benda ni pon nak kecoh tapi aku mmg takkan mampu beli Operating System Ori ni.Laptop skang yang aku pakai nipon XP Pirate jer.walaupun aku ade mintak tulun org tapi hampir 80% aku wat sendiri,20% adalah idea dari kawan2 yang banyak menyumbang dalam pemilihan Gaming Desktop nih. papepon,Alhamdulillah dan aku seronok sangat2.ni la hadiah paling mahal aku pernah dapat[selain moto Yamaha Ego ye]

pengajaran dari episod ini,hendak seribu daya,xhendak seribu dalih. =]

kepada Mr Mark,terima kasih sangat2!! walaupun ini 1st time Mr Mark bg hadiah sebegini,ini jugakla 1st time saya dapat hadiah istimewa ini! =) heart u lebeyyy ar! :D


nota kakian
- xsbr nak beli laptop baru pas2 pakai w7..xnak laptop lama..;p lalala~
-xsuka bila ada peniru blog..pelik tol,banyak2 benda,blog aku yang xmenarik ni jugak nak ditiru?get a life la wey~lalala

9 comments:

Syima said...

chibis sailormoon!!

Faqihah Aziz said...

wah, syoknya menang windows 7!!!
eh, blog ko pon kena plagiat ke?

missy.hunny.lalala said...

syima:chibi chibi XD
qha:yup!best giler seyh!xsangka lgsng..a,ah..ko pon same gak ke?

Syima said...

x suke chibi chibi. ngade2 XP. pelik. suke bapak sendri pastu nk rmpas from her own mum?? x sedar ke if die rmpas nnti die x kan wujud?? pfft

Faqihah Aziz said...

tak. aku x jumpa lagi lah.

kudozu said...

Mr Mark tak bagi CD Win7 pon kite boleh dapat free.Heheh.Mr Mark tak tahu.

=P


-kudozu

missy.hunny.lalala said...

haha xpe kak.janji free+ori.
die g bli on his own.
ngehehehee.berbaloi baloi! :D

MOHD said...

wah.. windows 7 siot.. mmg bes giler.. aku dah pakai

missy.hunny.lalala said...

ko da pki?ha cmne?cter sket.aku xpakai lg.syg dowh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails