Tuesday, February 8, 2011

Mari Belajar Bahasa Melayu Vogue Moden

Mahap En AA..pinjam sat. Nak jadikan sebagai idola kejap boley?

Hari ini kita belajar bahasa Vogue a.k.a BMVM ye rakan-rakan..

Ikut contoh di atas ye.. ini adalah ayat contoh yang cikgu dah berikan..

soalan berbunyi seperti berikut;

"Bina ayat perbualan mengenai kenaikan harga minyak yang meningkat sebanyak 10 sen baru-baru ini"

contoh jawapan;

A: iols kecewa sangat dengan kerajaan uols ! Dah menang pun tetaaap nak naik harga minyak tu. MOTIF sangat uols!

Z: Uols bukan xtau, weols lagi sentap nok oi, ade ke patot hadek keje stesyen minyak tuh mintak tip lebih waktu weols nak isi minyak? Sejak bile theyols guna yuran2 servis bagai nih? Menyentap weols tau! propaaaa sangat


__________________________________

Mesti weng-weng palotak bila baca kan? Aku pon memula baca pon xpaham, dah guna we, pastuh all, plurality dah terlampau banyak sangat! Dan bila baca sepuluh kali, baru laaaaaaaaaaaaaah haku paham,

iols: aku
weols:kitorang
uols: ko
theyols:mereka

oh ya, tip nak berbahasa BMVM, kena keluarkan kata-kata yang indah, mata ke atas, dan tangan ke dada. - Professor Sir Tap Hate Mak Nak, Oh yeah; 2010

Oh ya, ada jugak ayat ala-ala rempits, yang sebut lamew ler, kenapew, gilew kew, dan pape je yang seboleh-boleh nya nak diletakkan segala mak nenek huruf w tu kat hujung. Motippp sangat! :p selalunya, budak-budak sekolah yang suka guna ayat camtuh.

p.s: Pasnih jangan salahkan pelajar kalau karangan hancur,siap ada ayat SMS lagi. Dunia makin cangggggeh katakan. (Tiru gaya Pukaw Raja Lawak 5)

Meh aku sajikan korang dengan persembahan member seuniversiti aku, kumpulan Lucky! Undi taw! Taw! Sape x undi nanti kena buasir



takziah kepada Zhafir atas pemergian bapanya.. Al-fatihah~

4 comments:

hana said...

haha..
tau xpe..
nth pe2 la pkataan yg kua,..
abes rosak bahase..

cik ubi said...

oo..aku penah tgk dorg ni..melucah gak yg pakai spec tu..:p

Honey Lalala said...

hana: tu ler..xkose mak..:p tpengaruh suda..

cik ubi : lucky eh? hahahahaa..

eszol raar said...

ni salah satu bahasa yg gua benci

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails