Thursday, January 21, 2010

sila terima akibat jika kamu buat status begini di facebook

"aku bengang betulla,nape pompan ske sgt menggatal dengan laki aku?"

kalo bengang sgtpun jgnla sampai ckp cmtuh. kan da ada group DELETE *** FROM FACEBOOK,group ANTI dia pun ada gak, haisy xpasal2 jer nama jadi busuk. ish3 *geleng2 kepala sampai teleng*.

dan ada kes terbaru dalam minggu ni, pelajar ASWARA ditahan reman/didakwa sebab komen kat facebook berkenaan kes kontroversi baru2 ni mengenai "penggunaan nama Allah". sebab beliau nak offer baling bomb je dah kena dakwa. haish! setiap ketukan keyboard di hujung jari tu berisiko tau x?

pengajarannya;

*kalo wat status,jangan igt kamu seorang yang baca status tu KECUALI friend kamu ZERO dalam facebook.miahahaha.
*kalo emo,jangan kaitkan suku sakat sape2. Malaysia kan berbilang kaum.Peace! =)
*kalo bengang sgt whatever sekalipun, jangan MENCARUT. ish,nak2 lagi perempuan. xmanis la dipandang. cuba sensored sikit. xtau? meh aku ajar. "wei,mulut ko cam l***k*** la!" paham ke idok ni? ;p
* berbudi bahasa budaya kita. watpe nak emo2 dalam status. nanti orang/kawan2 kita mesti pikir, eh budak ni hari2 nak emo. period ke ape? heh :p

dan sedikit tips honeylalala nak kongsi;

*kalo aku tengah marah,aku akan dengar lagu kuat2.hak3.xbaik untuk pendengaran sebenarnya.lebey baik daripada cari penyakit lain.:p
*luahkan amarah secara membuta tuli akan menampakkan kamu ni negatif. cuba kalo marah wat status "HEY SABO JE LA!" xpun "BAWAK BERSABAR,BBASYA!" so,kawan2 anda xdela memprovok anda supaya anda lagi naik marah dan mencarut xtentu pasal.
*anda sudah besar dan sudah tentu tahu menilai mana yang baik & buruk kan? ^_*

eh eh aku ni macam bgus sgt je nasihat orang kan? :D
kdg2 aku emo aku ade je wat status emo kat fb. hik3. cakk!! :p

p/s: kadang2 bila nafsu marah menguasai,orang sekeliling pun xdipeduli.. status dishoutout pun ikut sesedap rasa..dan akhirnya bila da nampak akibatnya,baru nak menyesal..=S

7 comments:

areev19 said...

hahah...btul2..

nympah gak kekadang smua nk cita kat status fb.. agak2 la nk post status pon.. =)

peace no war

ho yeahh

missy.hunny.lalala said...

betul betul betul.kdg2 emo sgt orang naik meluat. bek wat status biasa2 jer. tp lg bahaya wat status begini.kan da mengundang padah..

Syima said...

o pasal Hani Tarmizi tu ek? bongok tol nak marah2 terus marah 1 kaum ape kes? hahaahah

a.n.y.s.s said...

like la entri yang ni.
da lame da rase bende yg same gak. hehe..

missy.hunny.lalala said...

syima: tau xpe.malas nk publish muka dia n nama dia.tkot xpasal2 kne saman jer.hiks!
anyss:tenks! tau xpe.. =D

jan said...

spe yg komen psl menggtal ngn laki aku tu...????...mrh kt spe??..kt tini ke kt sy...




Yang Benar
Mina The big Show...
Dont Play2...

jan said...

ala..nk srh komen tp kne mntk approval dlu apa daa..baek buang je blog ni..buat kueh kt uma...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails